Kako obdržati idealno težo in težko prigarano kondicijo?

Kako obdržati idealno težo in težko prigarano kondicijo? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
31. 8. 2012

Torej, naši Ego Slim & Vital kandidati so lepo shujšali, trenutno so vsi odlično telesno pripravljeni in seveda samozavestni. A prav vsi strokovnjaki opozarjajo, da je sicer težko izgubiti odvečne kilograme, še težje pa je nato idealno težo ohraniti.

Večina diet zahteva odrekanje določeni hrani, in ko shujšamo ... bum, spet smo na starih tirnicah in s starim, nezdravim obrokom v roki.

Zato smo malo bolj strokovno preverili, kakšen je recept, da obdržimo idealno težo in seveda tudi težko prigarano kondicijo?

  • Začnite dan z zajtrkom. Ljudje, ki jedo zajtrk, so po vseh raziskavah bolj vitki od tistih, ki ga preskočijo. Zdrav jutranji obrok bo pognal vaš metabolizem, poleg tega pa vas bo odvrnil od nezdravih in hitrih prigrizkov. Priporočamo vam jogurt s kosmiči ali kosom pirinega kruha.
  • Uživajte v manjših porcijah. Eden od najlažjih načinov nadziranja količine hrane je, da hrano postrežete na manjših krožnikih. Tako bo videti, da imate pred seboj veliko hrane in vaše oči se bodo nasitile, prav tako vaše telo. Ne jejte iz posode ali embalaže, na koncu sploh ne boste vedeli, koliko ste v resnici pojedli.
  • Svoje obroke in prigrizke načrtujte vnaprej, nikar se ne prepustite spontanosti. Najbolje je, da imate lakoto v svojih rokah. Ko človek postane pošteno lačen, in če nima pri roki ničesar zdravega, hitro podleže kakšnemu sendviču, čipsu ali čokoladi. Vedno imejte v torbici kakšne oreške, lahko si kupite kakšen tekoči jogurt, jabolka, hruške ... Če boste jedli po urniku, vas bo od hrane odvrnilo tudi takrat, ko v resnici niste lačni, ampak bi le 'nekaj malega pojedli'.
  • Kuhajte sami! Le če kuhate doma, veste, kaj je v hrani in seveda tudi sami določate količino. Pakirana in restavracijska hrana ima veliko več nezdravih dodatkov, maščob in običajno tudi kalorij kot domača hrana.
  • Ne nakupujte, ko ste lačni. Napišite si nakupovalni seznam in se ga držite! Ne podlezite malim čokoladicam ob blagajni.
  • Daleč od oči, daleč od želja in misli. Nikar doma, za vsak primer, ne hranite hrane, ki jo imate radi, peklensko redi in ne smete je jesti. Slej ko prej bo prišel slab večer, ko se ne boste mogli zadržati, da ne bi odprli vrečke čipsa. Torej, če ne želite jesti, ne kupujte.
  • Zvečer obdržite navade iz dietnih dni. Čez dan si sem ter tja le privoščite kakšen manjši greh, a zvečer se držite svojega dietnega jedilnika. Jogurt, skuta, puranji file, solata, tuna ...

Iz Lise

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri