Pink October Yoga - dan joge za dober namen

Pink October Yoga - dan joge za dober namen (foto: Cliff Booth | Pexels) Cliff Booth | Pexels
5. 10. 2020

Oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Ob tej priložnosti je slovenska joga znamka Melon & Lime združila moči z nemško dobrodelno organizacijo Yoga for Cancer v unikatnem spletnem dogodku: Pink October Yoga, dan joge za dober namen.

11. oktobra se lahko udeležite serije sedmih različnih ur joge kar iz udobja svojega doma.

Udeležba bo potekala na podlagi donacij, denar pa bo namenjen združenju Europa Donna Slovenija, ki podpira ženske in njihove bližnje med in po zdravljenju raka dojk in rakov rodil.

Dogodek bo ponudil široko paleto ur joge za vsak okus in nivo znanja:

  • od Yin, Vinyase in Nidre – do “zdravilne” ure joge namenjene posebej bolnikom z rakom.

Svoje znanje bo predajalo sedem učiteljev joge iz kar treh držav - Slovenije, Hrvaške in Nemčije. Udeležba na uri bo obiskovalca stala simboličnih 5 € za posamezno uro joge, razen ur namenjene bolnikom z rakom, ki bo brezplačna.

Pink October Yoga je mednarodni dogodek, zato bo pet ur joge vodenih v angleščini, po ena pa v slovenščini in hrvaščini.

Urnik - 11. oktober 2020

9:00 - 10.00 - Ana Pirih: Morning Yoga (angleški jezik)

10:30 - 11:30 - Lovro Čampa: Yoga Vini (slovenski jezik)

12:00 - 13:00 - Maja Dakskobler: Vinyasa Flow (angleški jezik)

13:00 - 15:00 - Odmor za kosilo

15:00 - 16:00 - Stephanie Neumann: Healing Yoga (angleški jezik)

16:30 - 17:30 - Sarah Elsing: YIN yoga (angleški jezik)

18:00 - 19:00 - Maja Ranogajec: Vinyasa Flow (hrvaški jezik)

19:30 - 20:30 - Katarina Tavčar: Temple of the Moon (angleški jezik)

Za prijavo na dogodek obiščite spletno stran dogodka - Pink October Yoga.
Promocijski material

"Iz srca se zahvaljujem učiteljicam in učitelju joge, ki so se brez okrevanja odzvali na povabilo k sodelovanju na dogodku," pravi Rebeka, polovica ženskega dua Melon & Lime, slovensko-hrvaške znamke barvitih in inovativnih pripomočkov za vadbo joge.

"Veseli me, da bodo lahko udeleženci v enem samem dnevu izkusili pester program. Poskrbeli bomo za čiste začetnike, za tiste, ki želijo bolj fizično izzivalno prakso, pa tudi za tiste, ki želijo predvsem pomirjujočo nedeljsko prakso."

Šport in dobrodelne akcije že dolgo hodijo z roko v roki.

Povezava med jogo in zdravljenjem raka je še posebej smiselna, zaradi pozitivnih vplivov, ki jih ima vadba joge na posameznika.

Joga je odlična preventivna praksa, saj pozitivno deluje na telo in um, pripomore k močnemu imunskemu sistemu in pomaga pri premagovanju vsakodnevnega stresa.

Pacientom v procesu zdravljenja lahko pomaga pri premagovanju številnih stranskih učinkov zdravljenja in čustvenem stresu, ko se soočajo z diagnozo. Prav tako dolgoročno pripomore k ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

"Leta 2018 sem izvedela, da imam raka dojke," pravi Stephanie Neumann, ustanoviteljica organizacije Yoga for Cancer.

"Zahvaljujoč redni vadbi joge sem po kemoterapiji in operaciji zelo hitro okrevala. Takrat sem začutila vso pozitivno moč joge in začela voditi vadbe še za ostale pacientke, s katerimi smo skupaj okrevale. Začutila sem da je to moj poklic in se takoj, ko je bilo to možno, začela izobraževati za učiteljico joge, specializirano za delo z bolniki z rakom."

Rak dojke je med ženskami najpogostejša vrsta raka

Letno za njim zboli kar 2.1 milijona žensk po vsem svetu. Na srečo je visoko ozdravljiv, če je le odkrit dovolj zgodaj. Cilj rožnatega oktobra je osveščanje širše javnosti o tej vrsti raka, o pomenu zdravega življenja in pomembnosti zgodnjega odkrivanja.

Za prijavo na dogodek obiščite spletno stran dogodka - Pink October Yoga.

Za dodatne informacije pa sledite Melon & Lime na socialnih omrežjih: Instagram in Facebook.

O Melon & Lime:

Slovensko-hrvaška znamka je poznana po barvitih in inovativnih pripomočkih za vadbo joge. Njihove podloge imajo v sebi vgrajeno pametno znamko, ki omogoča dostop do aplikacije z originalnimi vodenimi vadbami joge, meditacije in dihalnih tehnik.

Spletna stran Melon & Lime: www.melonandlime.com

O dobrodelni organizaciji Yoga for Cancer:

Organizacija sodeluje z učitelji joge in drugimi partnerji po svetu, organizira dogodke in ure joge  ter zbira donacije v podporo dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo obolelim za rakom.

Več informacij: www.yogaforcancer.de

O združenju Europa Donna Slovenija

Združenje Europa Donna Slovenija osvešča o raku dojk in rakih rodil, povezuje bolnice in nudi psihosocialno podporo bolnicam in njihovim svojcem.

Spletna stran Europa Donna Slovenija: europadonna.si