25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Z jogo do večjih športnih uspehov

21. 4. 2008

Joga se je pred več kot 5.000 leti razvila kot izrazito duhovna disciplina, danes pa se jo izvaja bolj osredotočeno na telo kot na druge stvari.

V sodobni jogi se učimo obvladovati telo predvsem zato, da ostanemo ali postanemo zdravi, ter tudi zato, da izkustveno spoznamo notranji del samega sebe.

Joga dokazano

  • poveča moč in energijo,
  • izboljša zmogljivost pljuč,
  • ravnotežje,
  • sprosti mišično napetost,
  • pomaga pri težavah s hrbtenico, stresu in depresiji,
  • zmanjša tveganje za poškodbe, srčna obolenja in visok krvni tlak,
  • zaradi nje bolje spimo in smo boljši ljubimci.

Strokovnjaki vadbo joge še posebej priporočajo tudi športnikom. Znanstvene študije so namreč pokazale, da imajo položaji, meditacija in jogijske dihalne vaje pomembne pozitivne učinke na duševne in telesne sposobnosti pri profesionalnih športnikih.

Cilj društva VIRTUS je omogočiti, da z jogo doživite popolno zlitje moči, koordinacije, stabilnosti in gibčnosti telesa, kar je pri športu največjega pomena. Z jogo boste povečali svojo moč, gibčnost, in vzdržljivost ter izboljšali ravnotežje, kar bo pripomoglo k boljšim rezultatom, zmanjšalo tveganje za poškodbe in vplivalo na hitrejše okrevanje v vsakem športu.

Vadbo joge v društvu VIRTUS vodi Marjan Radanovič, osebni inštruktor joge in trener za moč, vzdržljivost in vitalnost, ki je zadnjih 7 let študiral medicino (manualno terapijo) v Indiji. Ima diplome iz manualne terapije, Namikoshi Shiatsu in diplomo za inštruktorja joge.

Značke: joga

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri