Solat se nikoli ne naveličamo. Kaj pa vi? Tokrat so tu štiri odlične.
HRUSTAVA SOLATA S PIŠČANČJIMI PRSMIAromatična s slanino, posušenimi paradižniki in sardelami.Za 4 osebe potrebujete:• 150 g stročjega fižola • sol in poper • 400 g filejev piščančjih prsi• 100 ml juhe • 4 rezine slanine • 2 solatna srčka 1 strok česna• 125 g posušenih paradižnikov (v olju) • 3 sardelne filete (v olju) • 4 žlice olivnega olja• 3 žlice kisle smetanePriprava: 1. Stročji fižol očistite in ga oplaknite. Če je treba, ga zrežite na koščke. Fižol približno 10 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite, oblijte s hladno vodo in znova dobro odcedite.2. Oplaknite piščanca, ga osušite do suhega in ga začinite s soljo in poprom. Nato ga približno 15 minut dušite v juhi. Po koncu kuhanja ga vzemite ven, počakajte, da se ohladi, nato pa ga zrežite na trakove. Slanino razpustite v teflonski ponvi, jo odcedite in nalomite na koščke.3. Očistite solatna srčka, ju oplaknite in otresite do suhega in solato natrgajte na grižljaj velike koščke. Paradižnike odcedite in jih zrežite na koščke. Zmešajte jih s solato, fižolom, mesom in slanino.4. Za pripravo polivke olupite česen in ga zrežite na drobne kocke. Sardelne filete zrežite na koščke. Oboje pretlačite skupaj z oljem, kislo smetano in 2 žlicama vode. Polivko začinite s soljo in poprom in z njo nakapajte solato.