VIDEO: Katere so največje napake, ki jih delamo pri vadbi? (odgovarja osebna trenerka pri Moj aktivni plan 2020)

VIDEO: Katere so največje napake, ki jih delamo pri vadbi? (odgovarja osebna trenerka pri Moj aktivni plan 2020) (foto: profimedia) profimedia
25. 3. 2020

Ker smo te dni primorani telovaditi doma in se razgibati s pomočjo video vadb, je še bolj pomembno, da se treninga lotimo pravilno. Katere napake so najpogostejše, smo vprašali kar osebno trenerko. 

Napačno izvajanje vadb lahko ogrozi zdravje ali pa vsaj povzroči bolečine v določenem delu telesa. Da se boste svojega treninga lotili pravilno, smo kineziologinjo in osebno trenerko Atino povprašali, katere so največje napake, ki jih opaža pri svojih vadečih. 

Največkrat se ji je zgodilo, da so posamezniki na vadbo prišli z odlično postavljenimi cilji, vendar s premalo motivacije. Ker po nekaj tednih še ni bilo velikega napredka (npr. velike izgube kilogramov), so vadbo opustili in se vrnili v stare tirnice. 

Potrebujete torej začrtan urnik, jasen cilj in motivacijo. 

Če se vadbe sami lotevate prvič, ali ste se je lotili že davno tega, začnite postopoma. Zelo intenzivna vadba ne bo ustrezna, prav tako se prepričajte, da so vaje osnovne in namenjene začetnikom. 

To ne pomeni, da ste slabši od drugih, ampak da ste začeli pravilno in najprej utrdili osnove, na katerih boste lahko gradili. 

Katera pa je največja napaka, ki jo delamo skoraj vsi? Atina pravi, da se preveč časa ukvarjamo s kardio vadbo, medtem ko bi morali več energije usmeriti v ... Izveste v videu. 

Atina sodeluje z našimi dekleti, ki bodo naredile zdravo spremembo v programu Moj aktivni plan 2020. Preverite, kako jim gre: Spoznajte izbrane kandidatke za Moj aktivni plan 2020

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri