Preizkusili smo se na Cooperjevem testu! Kako nam je šlo?

Preizkusili smo se na Cooperjevem testu! Kako nam je šlo? (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
8. 10. 2019 Promocijsko sporočilo

V sredo, 3. 10. 2019, smo odtekli Cooperjev test in ugotovili, kakšna je naša fizična pripravljenost pred prihajajočimi maratoni. 

Že cel mesec v rubriki Moj (prvi) maraton skupaj z Dano gradimo svojo tekaško pripravljenost. Cilj ni preteči celoten maraton, ampak preteči več in bolje, kot smo prej. Vsi, ki ste dobro pripravljeni, vam bodo nasveti in vadbe zagotovo služili tudi na celotni maratonski razdalji, drugi pa ste lahko ponosni na čisto vsak pretečen kilometer. Čestitke!

Z 8-tedenskim programom tekaških treningov za tekače začetnike in naprednejše tekače smo ugotovili, česa je naše telo pravzaprav zmožno - in to je veliko več, kot si lahko predstavljamo. Če ste pridno sledili načrtu treningov, sedaj zagotovo lahko pretečete 10 ali 21 kilometrov. Svojo pripravljenost smo za konec testirali na Cooperjevem testu. 

Helena Kermelj

Gre za test aerobnih funkcionalnih sposobnosti, s katerim ugotavljamo vzdržljivost in spoznavamo psihične odzive organizma med neposredno pripravo na tekmo. S tem smo ugotovili, koliko smo napredovali in dobili potrditev, da korakamo (tečemo) v pravi smeri. 

Za osvežitev pa je poskrbela Dana z mineralnimi vitaminskimi vodami in nagradami za naše pridne tekače. Več utrinkov si oglejte v galeriji. 

Helena Kermelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri