10 prednosti zgodnjega vstajanja (+ NAGRADA)

Se vam zdi, da niste jutranji tip? Morda pa danes dobite drugačen odgovor.

10 prednosti zgodnjega vstajanja (+ NAGRADA) (foto: Pixabay) Pixabay

Zgodnje vstajanje veliko ljudem ni pri srcu, še posebej težko se je spraviti iz postelje, ko je zunaj še temno. Toda veliko uspešnih ljudi trdi, da smo prav zjutraj najbolj produktivni.

Že veste, kateri tip jutranjega človeka ste?

Rešite test na povezavi Kakšen tip jutranjega človeka ste. In se potegujte tudi za fantastično nagrado!

Znanost tudi pravi, da je to, ali smo jutranje ptice ali nočne sove, zapisano celo v naših genih. Raziskovalci so pod drobnogled vzeli 700.000 posameznikov in našli več kot 350 genetskih faktorjev, ki bi lahko vplivali na to, ali smo bolje osredotočeni v jutranjih ali večernih urah. Študija je bila objavljena v publikaciji Nature Communications. Gre za eno največjih študij te vrste, vendar so za potrditev rezultatov kljub vsemu potrebne nadaljnje raziskave.

No, če se zjutraj po naravi ne počutite ravno energični (in seveda zaradi osebnih razlogov že tako ne vstajate zelo zgodaj), a se vseeno odločite za zgodnje vstajanje, da bi preverili, ali je to v resnici za vas, sledi 10 prednosti zgodnjega vstajanja

Za motivacijo …
Profimedia

10 prednosti zgodnjega vstajanja

1. V prednosti boste. Zaradi česar se boste počutili odlično – medtem ko bo večina še spala, boste imeli vi zaključena tudi že bolj zahtevna opravila. To seveda za seboj potegne še veliko drugega (preverite točko 3 in 4).

2. Postali boste bolj organizirani (in lažje prenehali z odlašanjem). Ko zamujate tako rekoč z vsem, se najde nešteto izgovorov … Za prestavljanje srečanj, za izpuščanje telovadbe, za nezdrave prigrizke, za spreminjanje načrtov, za prestavljanje nalog …

Ste se kdaj vprašali, zakaj vedno delate pozno v noč? Ker imate toliko dela? Ker je bilo veliko drugih nujnih stvari? Ko boste razmislili bolje, boste hitro ugotovili, da gre za organiziranost in samoobvladovanje. Konec koncev imate ravno toliko časa kot kdorkoli drug.

3. Produktivnejši boste. Dobro počutje in opravljene naloge že v začetku dneva vas bodo dodatno motivirale. Tisti občutek, da naredite veliko več.

4. Pa tudi pravočasni. Kolikokrat se vam je že zgodilo, da se niste uspeli pripraviti na sestanek, ker ste zaradi poznega začetka hiteli, da bi bili tam pravočasno? Ko gre za delo, je to, da se dobro pripravite in ste točni še kako pomembno. Zdaj boste brez hitenja uredili oboje.

5. Na splošno boste bolj proaktivni. Ker zaradi poznega vstajanja ne boste le skušali nadoknaditi izgubljenega časa.

6. Mir in tišina. Jutranja tišina je neopisljiva. In še bolj pomembno – nobenega e-maila ali drugega sporočila, ki bi lahko prekinil vašo zbranost. Nobene napetosti iz okolice.

7. Zajtrk. Kolikokrat ste ga izpustili, ker ste bili pozni? Zdaj si ga boste zaželeli. In imeli boste čas, da si ga pripravite. Pravzaprav si boste lahko vse obroke pogosteje pripravljali sami doma.

8. Telovadba. Nenadoma boste našli čas za telovadbo. Veliko časa. S telovadbo ne boste več odlašali do konca dneva … Ko boste ugotovili, da vam tako ali tako ne bo uspelo, ker morate nujno še nekaj pripraviti za službo in si boste rekli, da se ji boste za vikend pa čisto zares posvetili.

9. Bolje boste videti. Pripravite se na komplimente. Ker boste kar žareli. Redno gibanje, dovolj spanja in čas, ki ga boste lahko zjutraj posvetili samo sebi (brez hitenja) … dela čudeže.

10. Opazovali boste lahko, kako se prebuja narava. Toliko bolje, če boste nekaj minut zjutraj namenili hitremu sprehodu.

Radi hodite? Preverite: To se lahko zgodi, če naredite 10.000 korakov na dan

Ali preverite: