Takšna so jutra na 2000 metrih nadmorske višine (izkušnja naše avanturistke Sabine)

Takšna so jutra na 2000 metrih nadmorske višine (izkušnja naše avanturistke Sabine) (foto: Sabina Brdnik) Sabina Brdnik
6. 6. 2018

Ste se kdaj znašli na točki v življenju, ko niste vedeli kdo ste in kaj si v življenju želite početi? Ja, včasih se to zgodi. In včasih je prav, da se. Lansko leto je bilo zame precej stresno, ampak zdaj vidim, da se vse v življenju zgodi z razlogom.

Nekdo je rekel, da včasih rabiš deset let, da prideš do tistega leta, ki ti bo spremenilo življenje. In res je tako. Letošnje leto je zame nabito z avanturami in dogodivščinami. Dnevi so dolgi in polni spominov.

Prvič v življenju imam cilje, ki so plod mojih skritih želja.

Cilje, katere že dosegam in se ob tem neizmerno zabavam. Letos sem pretekla polmaraton. Nikoli si nisem mislila, da ga bom, sem si pa to vedno želela. Zadala sem si tudi, da letos osvojim 365 hribov ali gora, trenutno sem že na številki 156.

Moj največji dosežek letos pa je, da sem bila izbrana za izziv Odkrij neznano z Intersportom in Aktivni.si. Ta vikend sem z njihovo pomočjo uspela uresničiti tudi svojo željo iz otroštva - da bi nekoč prespala na prostem nad 2000 m nadmorske višine.

Naj na kratko povem, kako se je vse skupaj odvijalo.

Na Raduho

Intersport Slovenija mi je v sodelovanju z Aktivni.si podaril spalno vrečo in šotor McKinley, v zameno, da se odpravim na tri destinacije in dobljeno preizkusim. V petek zvečer sem se končno odpravila na prvo destinacijo, za katero sem izbrala Raduho. Napovedano je bilo slabo vreme. Deževalo sicer ni.

Z dobro družbo sem se natovorila preko svojih zmožnosti ter na Raduho nesla najtežji nahrbtnik v svojem življenju. Hvala bogu je bil z mano prestavnik moškega spola, ki je gor nesel še enkrat več kot jaz. Ženske pač nikoli ne vemo, kaj vse bomo potrebovale.

Na vrhu Raduhe naju je pričakala megla in veter je bil vse prej kot prijazen. Pri postavljanju šotora je veter tako bril, da sem skoraj zmrznila. Še dobro, da ta ni bil zahteven za postavljanje in da ni minilo veliko časa, ko sva se notri že udobno namestila.

Spalna vreča in šotor McKinley sta pripomogla k temu, da je bila noč udobna in topla, kljub temu, da je bil teren na Raduhi vse prej kot raven.

Prebujanje v čarobno jutro

Jutro pa je bilo čarobno. Ni boljšega občutka kot odpreti šotor in se ozreti naokoli. Ujeti v oči sončni vzhod, v objemu vseh gora. In pri tem občutiti neverjetno toploto. Ti trenutki so res neprecenljivi.

 

Hvala Intersport Slovenija in Aktivni.si, da sem skupaj z vašo pomočjo odkrila neznano in našla svojo pot.

Sabina Brdnik

Še ena od naših avanturistk, Tjaša Fajdiga, se je prav tako podala po čudovit razgled. Preberite njeno izkušnjo: Cima del Cacciatore - kjer se kar vrstijo lepi razgledi.

Vse tri lahko spoznate tukaj - Avanturisti, ki bodo odkrivali neznano z Intersportom!