Tako hoja koristi vašemu zdravju

Tako hoja koristi vašemu zdravju (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2018

Hoja je najbolj enostavna fizična aktivnost, ki jo pogosto podcenjujemo. Že po samo 800 metrih hoje lahko občutite, kakšne spremembe in dobrobiti prinaša ta nezahtevna in naravna aktivnost.

Da bi vzdrževali telesno težo in zdravje, naj bi dnevno naredili okrog 10.000 korakov. To številko zlahka dosežete, če se le malo potrudite. 'Prelisičite' se lahko tudi tako, da pustite avto dlje od cilja, hodite, ko se pogovarjate po telefonu ... Več idej pa preverite še tu: Kako narediti 10.000 korakov na dan.

Kaj hitro boste ugotovili, kako vam hoja izboljša počutje.

Pa preverimo.

Hoja koristi vašemu zdravju saj:

1. Krepi srce

Že samo sprememba iz sedečega položaja v lahkotno hojo, izboljša zdravje srca in zmanjšuje nevarnost za srčne bolezni. Gibanje omogoča mišicam, da bolje črpajo kri skozi telo In tako srce izboljša svoj ritem. 

2. Zmanjša se nevarnost možganske kapi

Povečanje fizične aktivnosti direktno zmanjšuje nevarnost možganske kapi ter pomaga pri nadzorovanju krvnega tlaka.

3. Lažje boste shujšali 

Seveda ne boste shujšali čez noč po nekaj korakih, a če boste redno prakticirali hojo, lahko po določenem času opazite vidne rezultate. 

4. Manj stresa in izboljša se nivo holesterola

Sprehod je najboljši način, da si zbistrite glavo in se rešite stresa. Ko se gibate, telo proizvaja endorfine, ki so odgovorni za dobro razpoloženje. Hkrati pa se zmanjšuje nivo holesterola, zaradi katerega se povečuje nevarnost za mnoge mentalne in fizične zdravstvene težave. 

5. Okrepili boste kosti

Kakršnakoli aktivnost, v kateri so kosti pod pritiskom teže telesa, prinaša okrepitev kosti in zmanjšuje nevarnost osteoporoze. 

Srečno pot pod noge!

Vse prednosti hoje bodo izkusili tudi naši avanturisti

Andrej, Tjaša in Sabina se bodo podali na tri vrhove, pohode oziroma izletniške točke, kam, še ne bomo razkrili, svojo izkušnjo pa bodo delili tudi z nami.

Kaj točno se pripravlja na aktivni.si, pa preverite na Spoznajte avanturiste, ki bodo odkrivali neznano!

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri