Kotički v Posočju: slap Virje

Kotički v Posočju: slap Virje (foto: Profimedia) Profimedia
26. 6. 2020

Čudovit slap, pod katerim se lahko okopate v smaragdno zelenem tolmunu.

Se strinjate, da je Slovenija prelepa dežela in da moramo še veliko odkriti? Tudi mi.

Zato je na Aktivni.si nastala nova rubrika Odkrivamo Slovenjio!

In k sodelovanju vabimo tudi vas!

Predstavite nam in našim bralcem svoj domači kraj ali kraj, ki ste ga obiskali in vas je navdihnil. Predstavite aktivnost, ki ste jo preizkusili in bi jo priporočili tudi nam. Kotiček, kjer ste se najbolj zabavali z družino. Kje ste najbolje jedli.

Skupaj odkrijmo in spoznajmo vse čudovite kotičke v Sloveniji!

Svoj predlog oddajte tukaj

Med vsemi, ki boste nominirali svoj kraj, aktivnost, turistično kmetijo, kje imajo najboljše sladice ... (Šteje čisto zares vse!), bomo vsak teden izžrebali nekoga, ki bo prejel fantastično darilo.

Tu pa je še ena odlična ideja za izlet: Slap Virje

Odličen kotiček za sprostitev v vročih dneh, ohladitev, izlet z družino ali prjatelji. Potok Glijun v bližini Bovca pada v 20 m širok in 12 m visok pramenast slap Virje

Do slapa Virje se lahko odpravite peš iz Bovca, s kolesom ali pa z avtom.

Iz centra Bovca se usmerite po cesti navzgor mimo cerkve, mimo Kaninske vasi čez gozd, nato cesti sledite naprej do križišča, kjer nadaljujemo levo navzdol proti vasi Plužna.

Cesta nas nato pripelje v vas Plužna, kjer sredi vasi zavijemo ostro desno. Ozka cesta pripelje do zadnje hiše v vasi, po manjšem spustu nas pripelje do smerokazov, kjer parkiramo na parkirišču. 

Nato se samo še spustimo proti slapu Virje. 

Pogumni se lahko v čudoviti zeleni vodi pod slapom tudi okopate. Ostali pa se sprostite na skalah, ki so pokrite z mahom in občudujete pravljičen prizor. 

V Bovcu si lahko privoščite tudi aktivnosti na vodi, kot je kanjoning ali pa rafting na naši najlepši reki Soči.

Več na: econaturesways.com

Vabimo vas k sodelovanju v natečaju:

Kateri kotiček v Sloveniji bi po vašem mnenju morali vsi obiskati? (Vsak teden bomo IZŽREBALI nekoga, ki bo prejel FANTASTIČNO DARILO! Prvi SLOVENSKI IZLETNIK Jaz pa pojdem!)