10 majhnih stvari, ki jih ženske obožujejo

10 majhnih stvari, ki jih ženske obožujejo (foto: Profimedia) Profimedia
26. 6. 2017

Velika presenečenja in darila so pri večini žensk dobrodošla, saj si vsak kdaj pa kdaj želi, da ga razvajajo. Koliko vam je zares mar zanjo, pa dokazujejo majhne pozornosti, ki jih ženske obožujejo. Dejanja zares govorijo glasneje kot besede.

Če želite biti do nje še posebej pozorni, je tu nekaj nasvetov, kako ji to pokazati.

Vprašajte jo, kakšen dan je imela in se ne zadovoljite s preprostim odgovorom »v redu«, ampak poizvedite o podrobnostih. Kako je potekal sestanek, je vadba uspela, se je zgodilo kaj slabega … Pokažite ji, da o njej želite izvedeti več in verjetno bo zanimanje obojestransko.

Odprite ji vrata. Kavalirstvo izumira, ni pa še povsem izginilo. Ženske cenijo takšna dejanja, ki jim dajo vedeti, da jim radi naklonite pozornost. Tudi če sta že prešla zgodnje stopnje zveze, ta preprosta vljudna gesta ne bo nikoli odveč.

Naklonite ji dolge objeme in poljube. Že nekaj sekund daljši objem ji pomeni tako veliko. Ve, da je zares ljubljena in da se ob vas lahko počuti varno. Kakšen dolg poljub, ki ga ne pričakuje, bo le dodal bonus točke.

Poslušajte jo. Ne preverjajte elektronske pošte, medtem ko razlaga, zakaj se je skregala s prijateljico in prekinite gledanje televizije, kadar bi vam rada povedala, zakaj je v službi sprejela takšno odločitev. Če znate biti zares dober poslušalec, ji boste dali vedeti, da vas zanima, o čem govori in da je vredna vaše pozornosti.

Pokličite jo. Nenehno strmimo v pametne telefone in tipkamo po njih, zato bo klic lepa gesta, ki preseka rutino. Poleg tega bo to znak, da želite govoriti z njo takoj zdaj in ne čakati tistih nekaj ur, ki minejo med enim in drugim sporočilom.

Povejte ji, da izgleda lepo. Zasipanje s komplimenti je zadušljivo in izgubi poseben čar, ki ga imajo. Ko pa pohvalite nekaj, kar vam je na njej resnično všeč, jo bo spravilo v dobro voljo in ji polepšalo dan.

Zapomnite si podrobnost iz prejšnjega pogovora. Če omenite nekaj, kar vam je povedala pred časom, boste pokazali, da ji posvečate pozornost, pa čeprav je le nekaj o sodelavki iz službe. Šteje vse, od preprostih do večjih stvari.

Držite jo za roko. Morda se vam zdi osladno in ne, ne rabite držati njene roke tudi med kuhanjem, kolesarjenjem in pranjem avtomobila. Bo pa lep znak pripadnosti, če jo primete za roko med sprehodom in ob drugih priložnostih. S tem pokažete, da ste ponosni nanjo.

Pošljite naključno sporočilo z vsebino, ki ji pove, kako jo imate radi. Lahko ji poveste čisto običajne stvari kot so, »upam, da je tvoj dan uspešen, pogrešam te«. S tem jo boste zlahka nasmejali in ji pokazali, da ste si v svojem zasedenem urniku vzeli nekaj minut zanjo.

Naključno ji izpovejte ljubezen. Ko ji boste to povedali takrat, ko najmanj pričakuje, bo trenutek še bolj poseben. Vsak rad sliši, da je ljubljen.

Preberite tudi: