10 stvari, za katere si partner želi, da bi jih REDKEJE počeli

10 stvari, za katere si partner želi, da bi jih REDKEJE počeli (foto: profimedia) profimedia
10. 12. 2020

Drage bralke, našim moškim gre najbolj "na živce" naslednjih 10 stvari ...

Kadar podari kompliment, vam postane neprijetno

Kako se odzovete, ko vam nekdo poda kompliment? Ko prijateljica reče, da ji je vaša nova obleka zelo všeč? Ali vam postane neprijetno in se odzovete z "Ah, to obleko imam že sto let!" ali z "Res ti je všeč? Hvala!"

Sprejemanje komplimentov je lahko še težje, ko ne gre za oblačila in podobno, ampak za osebnost.

Če partner reče, da danes izgledate čudovito, to še ne pomeni, da druge dneve izgledate obupno. A vse le ni tako preprosto, kot morda mislijo moški. Če bi bilo, potem verjetno na Googlu ne bi ob vprašanju "Kako naj sprejmem kompliment?" dobili dobrih 50.000 zadetkov!

Živite v pričakovanju, da bo vaša zveza takšna, kot jih videvate v najbolj romantičnih komedijah

Tako, kot Disneyeva princesa ni točna podoba vojvodinje Meghan v resničnem življenju, tako ne morete svoje zveze ali zakona primerjati s tistimi v romantičnih filmih.

Takšni filmi postavljajo standarde, ki jih v večini primerov ni možno doseči, zato od partnerja ne pričakujte, da bo vsakič, ko se bosta skregala, za vami pritekel v največjem dežju in dal poljub tvojega življenja (ali kaj podobnega, saj veste, kam merimo, kajne?)

Dajete mu subtilne namige

Mogoče to izhaja iz ljubezni do romantičnih komedij, ampak so trenutki, ko mu damo nek namig v upanju, da ga bo znal razbrati in bo točno vedel, kaj naj naredi.

Roko na srce, to deluje le v redkih primerih in ne samo to – partnerja lahko tudi zelo jezi. V 99 % ne bo ugotovil, kaj želite, saj ne zna brati misli, zaradi česar boste na koncu samo užaljeni ali jezni.

Zato, ko moški reče, da ne ve, kaj se vam plete po glavi, to resnično misli!

Pritožujete se nad dvignjeno straniščno desko

Debata, ali bi morali moški spustiti straniščno desko ali ne, sega daleč nazaj v preteklost. In ravno ta je tista, ki lahko v zakonu ali zvezi povzroči nemalo sporov.

Vam se to zdi pokazatelj dobrih manir, njemu se ne zdi nič takšnega, zato se bosta pač morala dogovoriti, kako in kaj.

Kaj, na primer, počne naša novinarka? Da bi se izognila nepotrebnemu prepiru, ker zdaj že dobro ve, da ta nikamor ne vodi, preprosto spušča straniščno desko oziroma zapira pokrov po uporabi stranišča, medtem ko njen fant pač dela po svoje. 

Norčevanje iz njegovih čustev

Nihče (ampak res nihče!) se ne bi smel sramovati svojih čustev. Čeprav se vam to morda zdi samoumevno in logično, včasih pozabimo, da naši partnerji moškega spola niso imuni na strto srce, žaljivke in zbadanje.

Namesto, da ga dojemate kot zaprtega in nečustvenega oziroma se iz naposled pokazanih čustev morda celo norčujete, se z njim raje pogovarjajte ter mu dajte vedeti, da ga imate radi in ga sprejemate točno takšnega, kot je.

Spraševanje po tem, kakšno mnenje ima o drugih ženskah

Vsaka izmed nas je svojega partnerja že kdaj vprašala, kaj si misli o privlačnosti neke ženske. Naj razkrijemo, da si ta medtem najverjetneje želi, da mu s tem že nehate težiti ali pa ga vsaj manj pogosto o tem povprašate.

Dva razloga sta, zakaj mu ni všeč, ko mu postavite takšno vprašanje.

Prvič, najverjetneje niti ne želite slišati njegovega iskrenega mnenja, in drugič, tukaj ni zmagovalne situacije. Večina moških že tako opazi privlačno žensko v bližini in če vas spoštuje, se že tako ali tako trudi, da je ne (po)gleda, zato ga bo vaše vprašanje o njeni privlačnosti naredilo bolj samozavestnega, a hkrati negotovega, kaj naj naredi, da vas ne bi razjezil oziroma užalil.

Stavek "Pogovoriti se morava."

Obstaja veliko bolj primernih besed, ki jih lahko uporabite. Namreč "pogovoriti se morava" ima lahko več razlogov, od tega, da ni pomil posode do tega, da je pozabil v službi prositi za dopust za izlet, na katerega se že pripravljata nekaj mesecev.

Čeprav včasih ta stavek postane že del našega vsakdanjega govora, pa ni dvoma, da ne prinaša nič dobrega. Navadno pomeni, da imate kakšno pripombo ali kritiko in pogosto se zgodi, da moški te besede dojame kot neuspeh, zato se že v štartu umakne korak nazaj. Kar pa povzroči ravno obraten učinek, kot bi ga moral.

Prekomerno kritiziranje

Vsi smo ljudje in marsikdo izmed nas težko sprejme kritiko, četudi je upravičena ali dobronamerna. V zvezi ali zakonu se lahko hitro zgodi, da še preden se dobro zavemo, postanemo preveč kritični.

Torej, če želite, da vam pri nečem pomaga, pa mu to ne gre najbolje od rok, najprej premislite in raje izpustite kakšno kritiko, ki ni tako "življenjsko pomembna".

Pritoževanje nad moškimi večeri

Vas jezi, če se partner bolj veseli večera s svojimi prijatelji kot sedenja z vami pod odejo pred televizijo? Razumemo! Ampak naj razkrijemo, da naj bi moški večeri imeli celo svoje prednosti.

Moški se na tak način med seboj povezujejo, pogovarjajo, si izmenjujejo nasvete, se podpirajo in izražajo nekatera pomembna čustva (tako je, ne smejte se, saj veste, o čem smo govorili nekaj odstavkov višje). Kar pomeni tudi, da morda določene stvari med seboj primerjajo in je lahko zaradi tega tudi boljši partner.

Večna negativnost

Moške zelooo privlači pozitivna energija pri ženskah, in to ni nič presenetljivega. Seveda je veliko lažje biti pozitiven, ko si srečno poročen, ampak zapomnite si: pozitivnost je eden bistvenih dejavnikov srečnega razmerja.

Pripravila: N. Š.

Več podobnih vsebin najdete na Cosmopolitan.si