Ste mentalno močna oseba? Kako boste odgovorili na TEH 5 vprašanj?

Ste mentalno močna oseba? Kako boste odgovorili na TEH 5 vprašanj? (foto: Ekaterina Bolovtsova | Pexels) Ekaterina Bolovtsova | Pexels
6. 12. 2020

"Ničesar v življenju se ni treba bati, treba je samo razumeti." −Marie Curie

Mentalna moč ni dedna. Je izbira in osebnostna naravnanost.

V življenju se čisto vsi srečujemo z izzivi, a z njimi se soočamo različno – mentalno močna oseba bo poskušala iz vsake izkušnje potegniti nekaj dobrega in napake sprejela kot lekcijo za prihodnost.

Mentalno močna oseba bo vztrajala, pa čeprav bo neprijetno, in ostala gospodar svojih odločitev.

Kako mentalno močni ste vi? Ta trenutek …

Kako boste odgovorili na teh 5 vprašanj?

Odgovori vam bodo pomagali razumeti vaše reakcije, misli in emocije. In kako 'odporni' ste v resnici na vse izzive, ki vam jih ponudi življenje.

1.

Ali ste običajno pozitivna oseba? Se resnično potrudite in poskušala iz vsake izkušnje potegniti nekaj dobrega …

2.

Se uspešno spoprijemate s stresom? Imate strategije, ki vam omogočajo premagovati stresne situacije …

3.

Ali lahko brez težav prosite za pomoč (vam pri tem ni neprijetno) in lahko odprto spregovorite o svojih čustvih?

4.

Imate jasne načrte oziroma cilje za prihodnost in kako jih boste uresničili?

5.

Ali menite, da se dobro spopadate z novimi situacijami in nepričakovanimi spremembami?

Če ugotovite ...

Da ste vedno bolj frustrirani, ker niste dosegli svojih ciljev ali niste napredovali, kot ste si želeli, je lahko razlog prav mentalna moč oziroma njeno pomanjkanje.

Ker če resnično želite v življenju narediti korak naprej, če želite biti sposobni premagovati vse izzive, lastne dvome in strahove … je mentalna moč še kako nujna.

A spomnite se …

Mentalna moč ni dedna. Je izbira. Je osebnostna naravnanost. Večina kmalu ugotovi, da se ta moč spreminja. Kar pa je najboljše. Vsak lahko aktivno krepi mentalno moč v kateremkoli obdobju svojega življenja.

3 pomembne lastnosti mentalno močnih ljudi

Pri mentalno močnih ljudeh lahko identificiramo več znakov, no, vzhodna filozofija uči, da obstajajo 3 glavne lastnosti mentalno močnih ljudi.

  1. Pozitiven pogled.
  2. Obvladovanje svojih čustev.
  3. Jasni cilji in načrt, kako jih doseči.

Mentalno močni ljudje so se že večkrat srečali s težkimi preizkušnjami … A se z njimi spopadajo drugače. Neuspeh ne predstavlja konca, ampak začetek nove poti, ki bo v prihodnosti prinesla uspeh. Prav tako se nikoli ne pozabijo veseliti ob uspehih bližnjih – niso zavistni in ljubosumni.

Mentalno močni čutijo prav tako močno kot kdorkoli drug. Le drugače se s čustvi soočajo. Čustva so shramba njihove motivacije in energije. Hkrati pa se zavedajo tudi, da mora vedenje vseeno ves čas ostati razumno.

Ni jih strah oblikovati načrtov za prihodnost, saj vedo, da se bodo vsem spremembam uspešno prilagodili in se samozavestno lotili novega izziva.

Edina konstanta v življenju je spreminjanje. Sploh ni nujno, da je napredek pozitiven in mentalno močni se dobro zavedajo, da so spremembe del vsakega življenja.

Ko boste enkrat takšen način razmišljanja vpletli v svoje življenje, vas bo presenetilo, kako drugače se lahko spopadate z izzivi in s strahovi.

Sprejeli jih boste z odprtimi rokami.

In potem se bo tudi vse ostalo postavilo na svoje mesto.

Preverite še:
Ali pa: