11 trikov, s pomočjo katerih se bosta (še bolj) zbližala

11 trikov, s pomočjo katerih se bosta (še bolj) zbližala (foto: Profimedia) Profimedia
20. 4. 2018

Ni vedno enostavno čutiti močne povezanosti s partnerjem, zato smo pripravili nekaj trikov, ki vama lahko pomagajo.

Življenje se zgodi, zaradi dela smo preveč zaposleni … In preden se tega dobro zavemo, spoznamo, da si že precej dolgo nismo vzeli časa za partnerja. Zgodi se tudi najboljšim, a obstaja nekaj načinov, kako lahko na dnevni bazi ostaneta bolj povezana oziroma se še bolj zbližata.

Majhna dejanja so tista, ki lahko najbolj zbližajo. Pozabite na potovanje presenečenja, karte za koncert in podobno. Pomembno je, da ste pozorna drug do drugega vsak dan in hitro bosta dosegla popolnoma novi nivo sreče.

Tako se lahko v trenutku (še bolj) zbližata:

1. Med večerjo ali ko skupaj sedita na kavču in gledata televizijo, odstranita mobilne telefone, računalnike in podobno. Vsi si zaslužimo odmor od tehnologije. Pogovarjajta se. Na tak način se bo partner počutil bolj cenjenega.

2. Začnita skupaj telovaditi. Športna aktivnost vaju bo osrečila in hkrati ojačala vajino čustveno povezanost.

3. Več se poljubljajta. Ja, kot v starih časih. Za to nismo nikoli prestari in preveč odrasli! Poljubljanje povzroči naval adrenalina in zmanjša napetost – gre dejansko za najhitrejši način, kako se bosta počutila bližje drug drugemu.

4. Berita isto knjigo, o kateri se bosta lahko pogovarjala. To vaju bo povezalo in mogoče bo en od drugega izvedel nekaj, česar sam iz knjige ni razbral. Intelektualnost je lahko zelo seksi. Izposodita si dve enaki knjigi, se namestita na kavču in uživajta.

5. Vsak dan se crkljajta oziroma po domače: 'cartajta'. Kdo pa ne mara tega? Počutila se bosta srečnejša, bolj mirna in bolj si bosta zaupala. Že nekaj minut crkljanja lahko poskrbi za to, da vsaj na kratko pozabite na vsakodnevne skrbi.

6. Spominjajta se neprijetnih in smešnih situacij, ki sta jih doživela skupaj. Na tak način bosta podoživela lepe spomine in se do solz nasmejala.

7. Napišita drug drugemu sporočila na lističe. Ja, na list papirja, ne s pomočjo tehnologije. Napišite mu/ji nekaj lepega. Seveda bi lahko rekli, da je to že zastarelo, ampak je prav tako tudi romantično. Presenetite ga/jo z lističem, nalepljenim na računalnik, hladilnik … 'Podtaknite' mu/ji ga v vrečko z malico.

8. Kuhajta skupaj. Ni treba, da sta profesionalna kuharja in nič ni narobe, če kuhinjo nekoliko preveč umažeta. Poiščita preprost recept in ga preizkusita. To vaju bo naučilo, kako delovati kot tim in kako si razdeliti naloge, hkrati pa se bosta tudi zabavala.

9. Počnita zabavne stvari tudi, ko nista skupaj. Poskrbita za to, da imata tudi vsak svoje hobije in interese, saj preveč skupaj preživetega časa tudi ni dobro. Tako se bosta izognila dolgočasnemu razmerju. In ko bosta spet skupaj, bosta spet imela veliko za početi in vama bo lepo.

10. Pojdita skupaj ven. Na sprehod v naravo, ob plaži … Znano je, da sprehod v naravi odpravlja simptome depresije in pomirja. Ker bosta sproščena, se bosta lažje zbližala, zaradi sonca pa bosta tudi srečnejša.

11. Ne pozabita si dati komplimentov. Četudi ste mu/ji že nešteto krat povedali, kako lepe oči ima, mu dajte vedno znova. Nihče se ne naveliča komplimentov. Na tak način bosta spodbudila tudi komunikacijo, ki pa je vsekakor dobra stvar.

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri