15 stvari, ki jih ženske želijo od moških v svojem življenju

15 stvari, ki jih ženske želijo od moških v svojem življenju (foto: Vanessa Garcia | Pexels) Vanessa Garcia | Pexels
5. 5. 2021

Da, seznam absolutno vključuje tudi dober seks. A pred tem so tudi ...

Dr. Suzanne Degges-White je izvedla veliko raziskav na temo ženska prijateljstva in kako ohraniti zdrave odnose.

V eni izmed študij so raziskali tudi, kaj ženske, stare med 18 in 75 let, potrebujejo od moških v svojem življenju.

Ni presenetljivo, da lastnosti, ki jih ženske iščejo pri heteroseksualnih romantičnih partnerjih, moških prijateljih in tudi pri moških na splošno, pravzaprav niso tako drugačne od tistih, ki jih iščejo pri prijateljih. Vsak dober odnos namreč temelji na nekaterih osnovnih lastnostih, piše avtorica.

Specifično za romantične partnerje

Ženske ne potrebujejo partnerjev, ki vso svojo energijo vlagajo v to, da bi dokazali, kako možati in junaški so. Želijo si moških, ki so jim pripravljeni priti naproti in z njimi ravnati pravično – in ki znajo poskrbeti za to, da se romantične iskre ne prenehajo vnemati.

Seveda ne obstaja algoritem, ki bi lahko natančno napovedal, kako dobro ali ne vam bo nekdo ustrezal. Tudi ko potencialen partner prinese v razmerje vse te lastnosti, to ne pomeni, da bo med vama popolna kemija.

A na nek način poznavanje teh lastnostih lahko poveča možnosti za uspešno razmerje – ker vemo, katera področja je vredno obogatiti.

Lastnosti, ki jih ženske najbolj cenijo in potrebujejo od moških v svojem življenju, je mogoče razvrstiti na tri področja: moralna integriteta (pri vseh moških), relacijska senzitivnost (pri prijateljih in partnerjih) in zadovoljiva intimnost (pri romantičnih partnerjih).

Katere so torej tiste stvari, ki jih ženske želijo od moških v svojem življenju?

1.

Odprta komunikacija – redna in obzirna – je zelo pomembna. Zdrav odnos cveti, ko je komunikacija jasna.

2.

Odkritost. Nikomur ne dajte razloga, da bi podvomil v vas.

3.

Zaupanje in zanesljivost – ki poskrbi, da se odnos poglobi.

4.

Prevzemanje odgovornosti za dejanja in vedenja. Zdrav odnos zahteva zrelost.

5.

Ženska potrebuje moškega, ki izkazuje prijaznost, potrpljenje, razumevanje, sočutje. Ne glede na vrsto odnosa, morata biti tako moški kot ženska pozorna na čustva drug drugega.

6.

Prijateljstvo je zelo zaželeno.           

7.

Čustvena zrelost. Malo tiste otročje zabave je v redu – ko je čas za to primeren. A je pomembno, da se odrasli obnašajo kot odrasli, ko je to potrebno. To je pomembno tudi za ohranjanje zdrave komunikacije in povezanosti.

8.

Podpora. Če boste ženskam v svojem življenju v podporo, boste naredili veliko dobrega. Pravzaprav je podpora pomembna tako v partnerskem kot prijateljskem odnosu. Ne glede na to, ali oseba potrebuje čustveno ali praktično podporo, bodite pozorni.

9. in 10.

Razumevanje in potrditev partnerjevih izkušenj. Družbene izkušnje odraslih se zelo razlikujejo glede na spolno identiteto. Ne domnevajte, da si izmišljuje, ko z vami deli zgodbe o predsodkih, diskriminaciji ali nepravičnem ravnanju. Pomislite o svojih predsodkih … In si predstavljajte, kako bi lahko svet, ki vidi ženske manjvredne, negativno vplival na vašo partnerko. Spol ne bi smel biti razlog za slabši položaj v zvezi ali na delovnem mestu.

11.

V razmerje vnesite doživetja in vznemirljivost – na varen in dobrodošel način. Bodite odprti za nove izkušnje in nova razmišljanja. Intelektualna stimulacija ohranja odnos dinamičen.

12.

Druženje in sodelovanje – ki gresta skupaj s prijateljstvom in delujejo kot lepilo za dolgoročno zvezo. Nihče se ne zaveda, kako malo energije bo v resnici ostalo za spolne aktivnosti, ko enkrat pridejo otroci. Ali ko bo služba zahtevala več delovnih ur. Ali če pride bolezen … Včasih bo zvest sopotnik tisto, kar bosta oba najbolj potrebovala.

13.

Izrekanje tistih dveh besed – ljubim te. Nekaterim gre težko z jezika, ker so (na žalost) prepričani, da jih to naredi ranljive. Toda partner si zasluži vedeti. Če vam to ne gre, poskrbite, da boste partnerju izkazovali ljubezen na drugačne načine. Vsi se moramo počutiti ljubljeni.

14.

Želi si, da ne bi vsega povezovali s seksom. Povedano drugače: ne delajte uslug, ker domnevate, da bo to vodilo v seks. Vaše dobro vedenje preprosto ne sme biti sredstvo za dosego določenega cilja. Zelo malo žensk je, ki se želijo počutiti, kot da partnerju dolgujejo seks.

15.

Spolni odnosi – katerih cilj je zadovoljitev obeh partnerjev, ne le sebe. Seks mora biti zabavna pustolovščina za oba, priložnost, da raziskujeta, da se učita in se skozi intimnost povezujeta. S pravim partnerjem bo ženska uživala v seksu enako kot moški.

Prirejeno po psychologytoday.com
Preberite še: