16 stvari, ki jih močna ženska v razmerju ne bo tolerirala

31. 7. 2022
Deli
16 stvari, ki jih močna ženska v razmerju ne bo tolerirala (foto: Profimedia)
Profimedia

Močna ženska vas ne potrebuje. Že dolgo nazaj se je naučila, da je sama odgovorna za svojo srečo. Močna ženska vas želi. Močna ženska vas je izbrala. In prava oseba bo znala to ceniti. Osebe, ki je ob vas v dobrem in slabem, nikoli ne jemljite za samoumevno.

1. Kontrole

Močna ženska je inteligentna in neodvisna ženska. Živi svoje življenje in odločila se je, da tudi vi postanete del tega. A če mislite, da lahko manipulirate in jo nadzorujete, ji pravite, kaj sme in česa ne, kam sme in kam ne … pomislite še enkrat. To ni oseba, s katero se lahko tako igrate.  

2. Laži

Močna ženska je iskrena in odkrita. Brez težav vam bo povedala, da je moški pri sosednji mizi flirtal z njo. Ne glede na to, za kaj gre, ne bo prikrivala.

Enako pričakuje od vas. Laganje se ji zdi nesprejemljivo – ne glede na to, ali gre za neškodljivo ali resno laž. Ne poskušajte – spregledala vas bo.

In če vas ujame na laži ter se začne spraševati, ali vam sploh še lahko zaupa … Ne bo potrebovala dolgo, da se bo odločila.

3. Varanja

Tega ne tolerira nihče v zvezi, vsaj ne bi smel, no, močna ženska pri tem tudi ne sprejema kompromisov. Ne bo krivila sebe, ne bo dvomila in ne bo druge priložnosti. Če vas ujame, je konec.

4. Čakanja

Močna ženska ceni sebe in svoj čas – zato je ne boste našli sedeti ob telefonu in čakati na vaš klic. Je tudi dovolj samozavestna, da naredi korak naprej. Ne pričakujte, da vam bo po treh dneh tišine odgovorila oz. vam skočila v objem.

5. Nepodpore

Andrea Piacquadio | Pexels

Močna in neodvisna ženska ima veliko ciljev in sanj. Zelo ambiciozna je. In trdo bo delala, da jih bo dosegla. To ne pomeni, da ne potrebuje podpore, da ne potrebuje osebe, ki verjame vanjo.

Če je moški v razmerju z močno žensko in ga moti njena kariera ter to, kar je dosegla in kaj še želi doseči v svojem življenju, takšno razmerje ne bo uspelo. Če boste postali ovira na tej poti, če ji ne boste znali stati ob strani, bo odšla.

Močna ženska ceni ljudi, ki ji lahko pomagajo stopiti stopnico višje, ki ji pomagajo videti stvari, ki jih je sama morda spregledala, ki ji znajo pomagati, ko se sprašuje, ali bo zmogla. Vedno stojte za svojo žensko, jo podpirate v njenih uspehih in občudujete njeno delo!

6. Neodgovornosti

Če naredite nekaj narobe, prevzemite odgovornost. Močna in neodvisna ženska ne bo trpela moškega, ki ne zna prevzeti odgovornosti za svoja dejanja.

Če ste naredili napako, se opravičite. Ne izgovarjate se, ne iščite opravičil za svojo neodgovornost – inteligentna ženska bo takoj spoznala to vedenje in verjemite, ob sebi ne bo dolgo trpela neodgovorne osebe.

7. Da je nikoli ne poslušate

Odprta komunikacija je v zvezi ključna. Vzeti si morata čas za pogovore – prijetne ali neprijetne. Vendar ne mislite, da komunikacija pomeni, da ves čas govorite. Pripravljeni se morate biti postaviti tudi v vlogo poslušalca.

8. Nespoštovanja

Kaj naredi žensko še posebej močno in tudi privlačno – samospoštovanje. Prav tako ne tolerira podcenjevanja. In spoštuje se dovolj, da bo odšla …

V življenju ne potrebuje oseb, ki z njo ne znajo ravnati spoštljivo, še manj verjetno je, da si bi takšno osebo izbrala za življenjskega sopotnika.

Edini način, da moški pokažete svoje spoštovanje do močne partnerice, je, da jo spoštujete kakor tudi druge ljudi iz okolja. To je osnovna kultura. 

9. Nespoštovanja meja

Jonathan Borba | Pexels

Tudi v zvezi obstajajo določene meje. Denimo zavedanje, da je vsak sam odgovoren za svojo srečo. Da tudi zunaj zveze obstajajo prijateljstva. Da zveza potrebuje odprto komunikacijo. Spoštovanje razlik med partnerjema … Če jih boste vedno kršili oz. jih sploh ne boste sprejemali, tega ne bo trpela.

10. Izgovorov

Če se to zgodi enkrat, dvakrat … Sprejemljivo. Nenehno iskanje izgovorov … Ne tako. Močna ženska zna sprejeti opravičilo, vendar tudi ve, kdaj je čas, da s tem preneha in se premakne naprej.

11. Nezanesljivosti

Če ste si premislili zadnjo minuto in odpovedali srečanje, večerjo, izlet … (in upajte, da ni bila že pripravljena za odhod) ali preprosto pozabili na vse skupaj, dobro razmislite, kako se ji boste oddolžili.

Če nekaj obljubite, poskrbite, da boste to obljubo tudi držali. Vse ostalo samo ruši odnos z inteligentno in močno žensko.

12. Ljubosumnosti in nesigurnosti

Ljubosumnost je znak negotovosti oz. nesamozavesti. Oseba, ki ni samozavestna, je najpogosteje nagnjena k ljubosumnemu vedenju. Takšno vedenje je uničujoče za katerokoli zvezo.

Močna ženska ne bo dolgo izgubljala časa, da bi vas prepričala, da je samo vaša. In da so moški prijatelji čisto zares samo prijatelji.

Dolgo je delala na sebi, zato ve, da samozavest in samozaupanje prihajata od znotraj in ne zaradi osebe, ki spi poleg vas.

13. Neprijaznosti

Pri močni ženski vam bo zagotovo všeč njena srčnost. Ni ji vseeno in ve, da so dobri odnosi takšni, ki temeljijo tudi na prijaznosti in skrbnosti. Zato v svoje življenje ne bo spustila osebe, ki je neprijazna in tako ravna z vsemi.

14. Čustvene zlorabe

Seveda nihče ne želi, da bi kdorkoli z njimi ravnal slabo – toda veliko odnosov je takšnih, kjer ena stran preprosto tolerira takšno vedenje. Morda zaradi strahu, da bi ostala sama.

Močna ženska tega ne bo tolerirala. Ne bo tolerirala vpitja, žaljenja, polaganja krivde … Kdorkoli se mora spravljati na druge, da bi se sam počutil bolje, nima kaj iskati v razmerju.

15. Samoobtoževanja

Drop the Label Movement | Unsplash

Tudi močne ženske niso popolne – nihče ni popoln. In tako kot vsak na tem svetu, tudi one delajo napake. Vendar močna ženska zna prevzeti odgovornost. Zato se opraviči in premakne naprej.

Ne dovoli, da bi preteklost narekovala prihodnost, ne analizira stvari v nedogled in si želeli, da bi naredila drugače – sprejela je lekcijo.

16. Prikaz moškosti

Ko se moški začne predstavljati kot 'moški', pomeni, da ni prepričan o zvezi. Nekaj ni v redu. Morda ga moti uspeh močne ženske, morda čuti, da ob njej ni dovolj napredoval, in tako naprej.

Pravi moški nima nobene potrebe pokazati, kako močan je. Močna ženska ne želi ob sebi moškega, ki se bo ves čas dokazoval, hoče inteligentnega partnerja, ki je samozavesten in prepričan o svojem mnenju in mnenju ženske ob sebi!

Preverite še:
Ali pa:

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič