3 psihološki triki, s katerimi oseba še dolgo ne bo pozabila na vas

3 psihološki triki, s katerimi oseba še dolgo ne bo pozabila na vas (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2022

Si želite vzbuditi zanimanje v določeni osebi? Uporabite te enostavne trike.

Sploh, ko se z nekom srečate prvič, je lahko srečanje nekoliko nerodno in neprijetno. A obstajajo določeni triki, s katerimi oseba še dolgo ne bo pozabila na vas; tudi, če vas je komaj spoznala.

Poigrajte se s "skorajšnjim dotikom"

Subtilni dotiki roke ali rame so priljubljena tehnika spogledovanja. A več zanimanja boste v osebi vzbudili, če boste prakticirali "skorajšnji dotik". Iztegnite roko tako, da deluje, da se boste osebe dotaknili, a se ustavite, preden to storite. Tako bo oseba ostala na trnih in si bo želela ponovnega snidenja.

Poskrbite za očesni stik

Ko se z osebo pogovarjate, poskrbite, da jo gledate v oči. S tem izražate poštenost, odkritost, spoštovanje in zanimanje. Pomembno pa je, da je očesni stik dovolj dolg, da se v drugi osebi vzbudi zanimanje.

Naredite dober "zadnji vtis"

Najbrž že veste, kako zelo pomemben je prvi vtis. Koliko pozornosti pa namenite "zadnjemu vtisu"? Način, na katerega se od osebe poslovite, je lahko celo pomembnejši od načina, na katerega se pozdravite.

Strokovnjaki ugotavljajo, da se bo človek bolj verjetno spomnil, kako se je počutil na koncu srečanja, kakor pa takrat, kako se je počutil na začetku. Ko se od osebe poslovite, bodite prijazni in topli. Lahko rečete kaj v smislu: "Lepo te je bilo spoznati, Tom," ali kaj podobnega. 

Seveda pa je od vsega najpomembneje da ste to, kar ste. Ne pretvarjajte se na zmenku samo zato, da bi nekoga prepričali. Ostajajte zvesti sebi in prava oseba bo prišla v vaše življenje.