4 malenkosti, ki moškim pomenijo OGROMNO!

4 malenkosti, ki moškim pomenijo OGROMNO! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2021

Ste vedeli, da z najmanjšimi dejanji lahko moškemu polepšate dan? Preverite, katere so tiste malenkosti, ki moškim pomenijo ogromno!

Redno mu dajajte komplimente

Že vrsto let velja v družbi prepričanje, da samo ženske rade slišijo, da izgledajo dobro, so pametne, kreativne, iznajdljive, zanesljive, dobrosrčne... Nekaj povsem običajnega je, da moški dajejo komplimente ženskam. 

A tudi moški bodo z veseljem slišali kompliment! Bodite pozorni in redno izpostavljajte vse lastnosti, ki so vam na moškemu všeč.

Povejte mu, da ga cenite

Redno izpostavite, kaj vse na moškemu cenite. Zahvalite se mu, kadar vam pri nečem pomaga. Dajte mu vedeti, da vam njegova pomoč ni samoumevna in, da opazite njegov trud.

Spoštujte njegov čas zase

Vsak človek potrebuje nekaj časa zase. Pri ženskah je pogosto, da si vzamejo čas zase tako, da berejo, si pripravijo penečo kad, si privoščijo novo manikuro ali imajo ženski večer s prijateljicami. Pri moških je ta čas včasih nekoliko nenavaden in zanemarjen.

Tudi moški potrebujejo svoj čas zase, morda pa ta včasih izgleda, kakor pri ženskah. Moški se morda odpravijo na kolesarjenje, surfanje, gledajo tekmo ali se družijo s prijatelji.

Zmanjšajte uporabo telefona

V današnjem svetu pogosto pretiravamo z uporabo telefona. To se lahko kaže tudi v odnosih - če veliko uporabljate telefon, medtem, ko ste v družbi, lahko to človeka zelo prizadene. Moški včasih tega ne pokažejo toliko očitno, a tudi njih to pogosto zmoti.

Ko torej preživljate čas z drugo osebo, se izogibajte uporabi telefona.

Čeprav v naši družbi pogosto zanemarjamo čustva in počutje moških, to lahko zelo slabo vpliva na odnose. Ne glede na spol, vsak človek potrebuje občutek, da je varen, cenjen in ljubljen.