4 ovire, ki preprečujejo, da bi bili srečni v razmerju

4 ovire, ki preprečujejo, da bi bili srečni v razmerju (foto: profimedia) profimedia
6. 5. 2018

Razmerje oslabijo tudi negativna čustva in napačno razmišljanje, ne le dejanja. Ali tu tiči vzrok vajinih težav?

Če pri sebi ali svojem partnerju prepoznate ta čustva in razmišljanja, z njimi neopazno rušita razmerje.

1. Imate nerealna pričakovanja. Čeprav partnerja dobro poznate in veste, česa je zmožen, od njega pričakujete več. Hitro mu boste dali občutek, da ni dovolj dober za vas in tu se začnejo tudi prepiri. Zvezo morata tvoriti dva enako močna posameznika, in če porušite ravnovesje, vas ne čaka nič dobrega.

2. Prepričani ste, da vaju od sreče loči le nekaj sprememb, ki jih mora narediti druga polovica. Ko sta se odločila, da postaneta par, sta drug drugega očarala s tem, kar imata. Ni bilo potrebe po spreminjanju. Nepravično je, da od partnerja zahtevate, da spremeni navade, ki jih ima že vrsto let, ali da opusti hobi, ker bi vi zato bili malce bolj srečni. Tudi sami se ne bi dobro počutili ob takšnih kritikah.

3. Za vsako ceno bi radi obudili čustva, ki ste jih do partnerja gojili ob začetku zveze, pa vam nikakor ne uspeva. Kljub vsemu se neprestano prepirata in namesto, da bi se posvetili izboljšanju sedanjosti, tičite v preteklosti ter hrepenite po lepih trenutkih, ki ste jih doživeli na prvih zmenkih. Če želite rešiti zvezo, boste pogled morali usmeriti naprej.

4. Zanemarjate sebe in stvari, ki jih radi počnete. Če se imata resnično rada, se bosta spodbujala pri hobijih in stvareh v katerih uživata. Nič ni narobe in skoraj nujno je, da nekaj časa preživita narazen. Skupni trenutki bodo zato postali bolj kvalitetni in dala si bosta priložnost, da se pogrešata. To vaju bo še bolj povezalo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri