5 največjih znakov, da ste zaljubljeni v napačno osebo

5 največjih znakov, da ste zaljubljeni v napačno osebo (foto: Profimedia) Profimedia
12. 6. 2022

Žal ne moremo izbirati, v koga se zaljubimo - in včasih začnemo ravno ljubezenska čustva gojiti do napačne osebe. Preverite, kako prepoznati, če ste se zaljubili v napačno osebo.

Niste to, kar ste ponavadi

Zaradi osebe ste se spremenili, na kar opozarjajo tudi vaši prijatelji. Morda je druga oseba bila do vas kritična ali je na druge načine vzbudila v vas občutek, da niste dovolj dobri takšni, kakršni ste. Zato se morate pretvarjati in čutite, da niste pristni.

Razmerje vas izčrpa

Namesto, da bi vas odnos z osebo napolnil, vas izčrpa. Po vsakem zmenku, pogovoru ali drugačnem druženju ste popolnoma brez energije. Počutite se kot, da vam je druga oseba vzela vso energijo, zagon in voljo, ki ste jo prej imeli.

Partnerja ne želite predstaviti bližnjim

Prijatelji, družina in drugi bližnji vas dobro poznajo in bodo najbrž na vašega partnerja zmogli pogledati tudi bolj objektivno. Morda se ravno tega (podzavestno) bojite, saj imate občutek, da vaši bližnji partnerja ne bodo sprejeli oziroma bodo izpostavili, da ta oseba ni primerna za vas.

Zelo sta si različna

Vi ste jutranja ptica, partner pa nočna. Vi ste zelo aktivni, partner pa je raje doma. Veliko vam pomeni zdrava prehrana, partner pa prisega na hitro hrano. Vi si želite otrok, partner pa si jih ne.

Nič ni narobe, če sta si različna, težava pa nastane, če so te razlike tako velike, da ovirajo vaš vsakdan. Če se morate prilagajati na vsakem koraku in opažate, da s partnerjem nimata enakih vrednot, je to lahko velika težava.

Niste srečni

V razmerju ne čutite tiste sreče. S svojim razmerjem niste zadovoljni, ko zagledate partnerja niste veseli in ne razmišljate o skupni prihodnosti. Nekje v sebi veste, da oseba ni prava za vas in da ta odnos na dolgi rok ne bo funkcioniral.

Sledite svojim občutkom, zaupajte intuiciji ter se postavite na prvo mesto. Tako ne boste po nepotrebnem izgubljali časa z napačnimi ljudmi.