5 neočitnih znakov, da partner izgublja zanimanje za vas

5 neočitnih znakov, da partner izgublja zanimanje za vas (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2022

Včasih partner precej očitno kaže, da je izgubil zanimanje za vas, včasih pa je to skoraj neopazno. Preverite, na kaj morate biti pozorni.

Kadar partner izgublja zanimanje, je to včasih precej očitno; morda vas ne posluša, nima želje po pogovoru, morda v razmerju ni več romantike ali umira vajino spolno življenje.

To, da je partner izgubil zanimanje, pa se lahko kaže tudi z drugimi, manj očitnimi znaki. Preverite, katerimi. 

Spremembe v prioritetah

Na začetku zveze je partner na vrhu seznama prioritet, ne glede na vse. Sčasoma pa se to lahko spremeni. Morda opazite, da ima partner naenkrat druge prioritete; lahko se osredotoča na kariero, ali pa čas raje preživlja s prijatelji, kakor z vami. 

Drugačno obravnavanje hišnih ljubljenčkov

Sliši se nekoliko nenavadno, a možno je, da bo partner spremenil odnos do vaših hišnih ljubljenčkov. Morda je na začetku do vašega psa ali mačke bil izjemno ljubeč, zdaj pa je kar naenkrat postal hladen in si ne želi več igre ali crkljanja. Mogoče mu ljubljenček celo nepojasnjeno gre na živce.

Razdražljivost

Prepiri so del odnosa in v zdravi zvezi jih partnerja rešita na konstruktiven način. Ko partner izgubi zanimanje, pa boste morda opazili, da se partner veliko hitreje razburi zaradi malenkosti. Morda se sploh ne želi pogovoriti, možno pa je tudi, da vam bo vzbujal slabo vest in vas obsojal za vaše občutke.

Manj klicev in dopisovanja

V začetku odnosa so klici in dopisovanje ogromen del vsakdana, kasneje pa se to pogosto umiri. A če opazite drastičen upad v klicih in dopisovanju, obstaja verjetnost, da partner izgublja zanimanje in vas zaradi tega ne želi kontaktirati.

Več seksa

Znano je, da ko zveza drvi proti razhodu, začne umirati tudi spolno življenje. A ni nujno tako; po drugi strani je lahko opozorilni znak tudi, če je kar naenkrat seks edina interakcija, ki jo imata. Sploh, če se partner v postelji ne osredotoča več na to, da bi zadovoljil vas, temveč samo, da bi zadovoljil sebe.

Vsako razmerje ima vzpone in padce. A če se iskreno trudite, da bi odnos funkcioniral, rezultatov pa še vedno ni, je morda čas, da naredite korak nazaj in ponovno razmislite o smislu nadaljevanja.