5 preprostih ljubezenskih trikov za izboljšanje zveze

5 preprostih ljubezenskih trikov za izboljšanje zveze (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2017

Ljubezen ne pozna bližnjic – za trdno zvezo morata oba dati vse od sebe. Z majhnimi spremembami pa ji lahko dodate pilko na i, ki vaju bo še bolj povezala. 

1. Partner naj bo v vaših mislih dobra oseba

Sliši se trapasto, saj se verjetno ne bi podali v zvezo z osebo, o kateri ne mislite nič dobrega. Tu gre za majhne trenutke šibkosti, ko vas prevzamejo negativne misli. Pomislite, da je partner pozabil na vajin večerni zmenek. Kaj bi si mislili? Je neresen, aroganten, mu ni mar? Tukaj se morate ustaviti in ponovno pretehtati situacijo. Morda mu je srečanje z vami pobegnilo iz glave zaradi bolnega očeta, stresa v službi ali spora s prijateljem? Dokler ste prepričani, da je vaš/a izbranec/izbranka čudovita oseba, boste rešeni marsikaterih nepotrebnih sporov.

2. Delita zmage

Kadar partner izve dobro novico, proslavita skupaj. Bodite srečni zanj/o in pripravite malenkost, ki mu/ji bo dala vedeti, da ste ponosni. Deljenje uspeha bo zadovoljstvo preneslo tudi na vas, kar se bo pozitivno odražalo na razmerju. Naj se ne konča pri »super, dobro si opravil/a«.

3. Vama je usojeno?

Ker sta se znašla v težavnem obdobju, ali pa  je pred vama velika preizkušnja, to še ne pomeni, da je zveza obsojena na propad. Namesto tega misli raje preusmerite v reševanje problema. Ljudje, ki slepo verjamejo v moč usode, se bodo namreč prej predali in opustili zvezo kot tisti, ki verjamejo v moč skupne rasti. Vprašanje ni torej, ali vama je usojeno, ampak, kako lahko z reševanjem težave skupaj rasteta. Malce drugačen pogled bo spremenil vaše odzive na konflikte.

4. Hvala

Hvaležnost ima pozitivne učinke tudi na razmerje. Partnerji, ki občutijo hvaležnost drug drugega, so v zvezi bolj srečni kot tisti, ki temu ne posvečajo pozornosti. Vajin odnos lahko še bolj utrdite z drobnimi pozornostmi, ki bodo sorodni duši dale vedeti, da cenite njen trud. Ne spreglejte niti majhnih stvari, kot je pomita posoda, pospravljeno stanovanje, jutranja kava … Naj njegova/njena dejanja ne bodo samoumevna.

5. Sprejmite komplimente

Vsak kdaj pa kdaj rad sliši kompliment, še posebej, če odraža nekaj, za kar ste se resnično potrudili. Bi znali našteti vsaj 3 lepe lastnosti o sebi, ki so partnerju še posebej všeč? Če je odgovor ne, imate slabo samopodobo ali pa se s sorodno dušo ne spoštujeta. V ljubečem razmerju morate znati sprejeti pohvale, ki jih dobite, saj preprost hvala pomeni več kot: »ah, uredila sem se v nekaj minutah, zato moj videz prav gotovo ni popoln«. Ne bo odveč, če boste tudi vi kdaj podarili kakšen kompliment.

Preberite tudi: