5 različnih tipov prijateljic in kako ravnati z njimi

5 različnih tipov prijateljic in kako ravnati z njimi (foto: Photo by Sam Manns on Unsplash) Photo by Sam Manns on Unsplash
24. 12. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Vsa prijateljstva niso enaka.

Čeprav vse svoje prijateljice cenite enako, je vsak človek drugačen. Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste se s prijateljico skregali brez posebnega razloga. Verjetno ste se do nje takrat obnašali tako kot do drugih prijateljev, vendar ta način za vajin odnos ni bil pravi. Da bi se takim sporom v prihodnosti izognili, preverite, kateri tipi prijateljic obstajajo:

1. Druga sestra

Svoje prijatelje obravnava kot podaljšek svoje družine. Rada se druži z zaprtim krogom ljudi, s katerimi se pozna že od nekdaj. Uživa v majhnih srečanjih, običajno pri nekomu doma, v piknikih ali poznanih lokalih. Če se na pijačo odpravita sami, se veseli dolgih in poglobljenih pogovorov, ki odražajo vajino poznavanje druga druge.

Bodite pozorni, če nanjo naletite na večji zabavi (še posebno, ko ste v družbi prijateljev, ki jih ona ne pozna), prizadelo jo bo, če vsaj nekaj časa ne boste posvetili le njej. Tako prijateljstvo morate ves čas negovati - zahteva veliko naložbo, ki pa se vam bo zagotovo obrestovala. Vedno lahko računate na njo, zato bodite pozorni, da tudi ona lahko računa na vas.

2. Prijateljica za aktivnosti

Prav tako kot vi, je vedno zaposlena in njen urnik je ves čas natrpan. Vseeno pa si bo vedno vzela čas in vas pospremila na odprtje galerije, koncert ali divjo zabavo. 

Da bi se izognili nesporazumom, se zavedajte, da nobena od vaju od druge ne pričakuje nenehne čustvene podpore, ampak čas preprosto radi preživljata skupaj. Ko se srečata, bosta nadoknadili in si izmenjali novice iz svojih življenj. To je prijateljstvo brez obveze, namenjeno druženju in zabavi, ne pa kriznim obdobjem. 

3. Prijateljica iz otroštva

Poznata se že od malih nog, morda pa je ona vaša prva prijateljica iz odraslih let. Vajino prijateljstvo nikoli ne zbledi, čeprav se je ena morda preselila v drugo mesto, obe imata naporno službo in/ali otroke. Ko pa se končno spet srečata se zdi, kot da bi se videli včeraj.

Povsem normalno je, da ste včasih žalostni ali zaskrbljeni, saj se ne videvata tako pogosto. Ko pa se spet srečata, v njen vedno znova prepoznate kvalitete, zaradi katerih sta se spoprijateljili. Njene obveznosti nimajo nič opraviti z vami, in ko mislite, da vas zanemarja, to pomeni le, da je preobremenjena. 

4. Prijateljica s prefinjenim okusom

Ima prefinjen in izpopolnjen stil, poleg tega pa tudi precejšen proračun ali vztrajnost, da vedno znova najde najlepše kose oblačil in čevljev. Vi pa navadno oblečete prvo stvar, ki jo zagledate.

Hitro se lahko zgodi, da se boste v njeni družbi počutili zanemarjeno. Izkoristite njeno znanje in iskrenost, saj vam bo pomagala najti vaš osebni stil. Vedno vam bo brez ovinkarjenja povedala, ko vam nekaj ne bo pristajalo, vi pa jo lahko včasih spomnite, da je zunanjost ni vse.

5. Prilagodljiva prijateljica

Včasih vas pokliče, včasih vas ne, včasih jo pokličete vi in včasih je ne. Tak način ustreza obema. Imata veliko različnih skupin prijateljev, nekaterih celo skupnih. Vajini osebnosti se lepo dopolnjujeta in le srečni ste lahko, da vam je življenje ponudilo tako prilagodljivo prijateljico. Druga beseda za prilagodljivo prijateljico: najboljša prijateljica.

Povzeto po: Huffingtonpost.com
Foto: Sam Manns on Unsplash