5 stvari, ki me jih je naučila ločitev

5 stvari, ki me jih je naučila ločitev (foto: profimedia) profimedia
18. 1. 2021

"Ločitev je ena od besed, ki se je pari najbolj bojijo. In zelo strašno je tudi, ko greš skozi postopek."

"Kot večina sem menila, da je to večna ljubezen, ko sem se poročila. Čez čas pa sem ugotovila, da sem bila le zaljubljena v idejo ljubezni do smrti. Človek, s katerim sem se poročila, ni bil isti kot takrat. Možnost, da bi ostala z njim, ni bila ravno obetavna. 

Sprva sem bila po ločitvi skrušena, kot je večina ljudi, potem pa sem ugotovila, da me je celoten proces naučil pomembnih stvari:

Za ljubezen se je VEDNO vredno boriti

Pravi ženska, ki se je ločila. Počakajte, naj razložim. 

Naj se sliši še tako klišejsko, ampak za ljubezen se je čisto vedno vredno boriti. Ne le za ljubezen do drugih, ampak tudi do sebe. Če se s partnerjem ne ljubita več, je pomembno, da končata razmerje. Tako lahko imate spet radi sami sebe (na kar ste že pozabili). Nekoč si dajte spet priložnost za ljubezen, vendar naj to ne bo prva prioriteta. 

Veliko se naučiš o sebi

Ko sem bila poročena, sem skrbela za vse od kosila, terminov pri zdravniku do računov. Ves čas je bilo vse tako resno, počutila sem se, kot da imam poslovni dogovor. Zakon ne bi smel biti takšen. 

Na žalost se to zgodi z veliko zakonskimi zvezami: na koncu postanejo poslovni odnos namesto partnerski odnos. Nekaterim to morda ustreza, meni pač ni. 

Spet sem se naučila zabavati. Ugotovila sem, kaj mi vzbudi metuljčke v trebuhu. Kako biti srečna in kako osrečiti nekoga. 

Ne morete spremeniti drugih - ali vsega

Poročimo se zato, da bi si z nekom ustvarili življenje in preživeli z njim vse dni do smrti. Na žalost se veliko ljudi poroči iz napačnih razlogov, ki jih opazijo šele, ko je že prepozno. 

Pomembno je razumeti, da ne moremo nikogar spremeniti. Sami se morajo spremeniti in si tega želeti. Enako je s situacijami. 

Močna sem

Med ločitvijo sem se naučila veliko in se še vedno učim, a nazadnje hočem deliti spoznanje, da sem močna in da lahko naredim karkoli, kar si zamislim. 

Ko se je pričel proces ločevanja sem bila prestrašena in šibka. Nisem videla svojega potenciala. Potem sem začela končno opažati, kako močna sem vsak dan in česa vsega sem sposobna. 

Zmoreš. Lahko dosežeš karkoli."

Po predlogi Vivaciousbibliophile