5 znakov, da ste v razmerju s pravo osebo

5 znakov, da ste v razmerju s pravo osebo (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2021

Vsako razmerje je po svoje drugačno in vsako ima tudi vzpone in padce. A vseeno imajo uspešna razmerja v večini nekaj skupnih lastnosti. Preverite, ali ste tudi vi v razmerju s pravo osebo!

Spoštujeta napake drug drugega

Noben ni popoln in vsi imamo svoje napake. Sploh, ko smo z nekom že dlje časa, je praktično nemogoče skrivati svoje pomanjkljivosti, na dolgi rok pa prikrivanje in pretvarjanje samo škodi vam in razmerju. Prava oseba se bo vaših napak zavedala in jih sprejemala, vi pa boste enako počeli z njenimi.

Ob pravi osebi se boste počutili, da ste sprejeti takšni, kakršni ste.

Premikata se v enako smer

Predstavljajte si, da bi vaša življenjska želja bila, da se ustalite in ustvarite družino, vaš partner pa si v življenju želi potovati, odkrivati svet in se vsak dan zbuditi drugje. Z nobeno od teh življenj ni popolnoma nič narobe, a pomembno je, da si v zvezi partnerja želita enakih stvari.

Partner, ki je popoln za vas, bo torej imel podobne želje in cilje, kakšno življenje si želi ustvariti.

Oba imata tudi svoje individualno življenje

Seveda je lepo, da s partnerjem preživita skupni čas, a pomembno je tudi, da ima vsak od vaju neko svoje življenje. Še vedno sta oba individualni osebi in dobro je, da vsak od vaju preživi tudi nekaj časa sam ali s prijatelji. 

V uspešni zvezi se torej oba zavedata, da sta dva posameznika in si dajeta svobodo za svoje hobije in interese.

Ne izogibata se težkim pogovorom

Čeprav bi težke pogovore včasih bilo najbolje pomesti pod preprogo, lahko ravno v takih trenutkih bolje spoznate partnerja in se z njim še bolj povežete.

Pravi partner se ne izogiba pogovorom, ki so neprijetni. Z vami se bo na odrasel način, brez prepiranja, izogibanja in zanikanja pogovoril o vsem, kar vas pesti.

Spodbujata se pri rasti

Osebna rast je že sama po sebi težek proces, še težja pa postane takrat, ko vas partner ne spodbuja ali vas pri tem celo ovira. Pravi partner vas bo spodbujal pri vaši rasti in vam dal vedeti, da imate pri tem podporo.