6 mitov o moških, ki ne držijo

6 mitov o moških, ki ne držijo (foto: Shutterstock) Shutterstock
29. 6. 2017

Pogosto pravimo, da so ženske tiste, ki so zapletene in skrivnostne, vendar je z moškimi podobno. Včasih jim naredimo krivico. Preverite nekaj mitov, ki za večino moških ne držijo.

Mit št. 1: Moški niso čustveni

Obstaja rek, ki pravi, da pravi moški ne bi smeli jokati. Če niso roboti, potem je mit povsem neresničen. Prav tako imajo čustva in bi jih morali pokazati v enaki meri kot ženske. Nekateri se le bojijo, da je to znak šibkosti, zato občutke držijo v sebi. Vendar tako kot ženske potrebujejo opravičilo po prepiru, za katerega ste odgovorni vi, ramo za jokanje in objem po slabem dnevu.

Mit št. 2: Moški ne marajo žensk, ki zaslužijo več od njih

Verjetno poznate nepisano pravilo, da bi moški morali biti tisti, ki v gospodinjstvo prinašajo več denarja. To je zagotovo držalo pri jamskih ljudeh, ki so se podili za živalmi, v modernem svetu pa moški s tem nimajo več težav. Dvomi, ki se porajajo, ne temeljijo na tem, kdo zasluži več, ampak na tem, da ne izpolnjujejo svojega dela dogovora v celoti in da bodo posledično razočarali v vlogi partnerja. Vendar so na svojo partnerico tudi ponosni in veseli, da lahko z njo delijo uspeh, ki ga dosega na delovnem mestu.

Mit št. 3: Moške pri ženskah zanima le zunanjost

Za tiste, ki iščejo le zabavo, je mit morda resničen, veliko moških pa ženske ne bodo prepričale le z lepo pričesko, krilom in ličili. Prav tako kot ženske iščejo lastnosti, ki so podobne njihovim, skupne interese in kemijo, ki se zgodi, ko srečate sorodno dušo.

Mit št. 4: Ženske so pri spolnih odnosih bolj nesigurne kot moški

Ne drži. Tudi moški so nesigurni glede svojega telesa in vprašanja, ali bodo ženskam sploh všeč. Vendar je to lahko razumljeno kot znak šibkosti, zato zaskrbljenost raje prekrijejo. To ne pomeni, da ne potrebujejo ženskih komplimentov in vzpodbudnih besed, ki jih naredijo samozavestnejše. Če si torej želite, da bi bil partner tudi v postelji malo bolj odločen, pohvalite tisto, kar vam je na njegovem telesu najbolj všeč.  

Mit št. 5: Moški so sebični ljubimci

Nekateri moški iščejo zabavo in jim je mar le za lasten užitek, vendar se jih veliko raje pohvali s tem, da znajo zadovoljiti partnerico. Če so čustva do nje resnična, se bodo med rjuhami hoteli izkazati, saj imajo več možnosti, da jih izbere za potencialnega dolgoletnega partnerja. Med njimi so tudi brezupni romantiki, ki si želijo nežnega ljubljenja in pozornosti.

Mit št. 6: Moški z žensko ne morejo biti samo prijatelji

Zakaj pa ne? Tako kot ženski ni všeč vsak moški, ki pride po cesti, tudi moški ne bi imeli razmerja z vsemi ženskami. To še ne pomeni, da ne želijo z njimi biti prijatelji. Tudi oni iščejo nekoga, ki mu lahko zaupajo in na katerega se lahko obrnejo takrat, ko jim je hudo. Če je to ženska, s tem ni nič narobe. Verjetno z njo ne bodo ravno nakupovali čevljev, še vedno pa obstaja veliko drugih stvari, ki jih lahko počneta skupaj.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri