6 najpogostejših napak, ki jih moški delajo v postelji

6 najpogostejših napak, ki jih moški delajo v postelji (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
11. 9. 2015

Zadovoljiti žensko ni vedno enostavna naloga. Da bi postali boljši ljubimci, vam predstavljamo nekaj najpogostejših napak, ki jih moški delajo v postelji.

Seksualni svetovalki Tristan Taormino in Lou Paget sta izluščili šest najpogostejših napak moških, ko skušajo zadovoljiti ženske.

1. Veste, kaj želi

Moški pogosto mislijo, da lahko vsako žensko zadovoljijo na način, kot so to počeli v preteklosti.

Ko seksualno dozorimo razvijemo nekakšen repertoar, a nikoli ne bi smeli predpostavljati, da bodo enake stvari delovale na vsaki ženski.

2. Imate vse, kar potrebuje

Nekatere ženske zelo težko dosežejo orgazem s pomočjo dodatne stimulacije, na primer vibratorja. Številnim moškim se zdi to čudno, a dejansko bi morali na vibrator gledati kot na pripomoček in ne nadomestilo za penis.

3. Ženske seks občutijo enako kot moški

Penetracija za večino moških predstavlja neskončen užitek, kar pa ne velja vedno za ženske. Notranjost vagine je ponavadi manj občutljiva kot zunanji deli, zato so občutki povsem drugačni kot pri moškem. Tudi globoka penetracija je lahko za žensko moteča, sploh če je penis predolg.

4. Spoznate se na žensko anatomijo

Večina moških načeloma ve, kje je ščegetavček, kar pa ne pomeni, da razumejo njegovo delovanje. Veliko žensk potrebuje njegovo stimulacijo, da bi doseglo orgazem. Ni pa primerna vsakršna stimulacija, saj moramo vedeti kako se ga dotikati in kako občutljiv je. Ženske se tu razlikujejo, zato je zelo pomembna komunikacija. Naj vam sama pove, kaj jo vzburja.

5. Mokrota = vzburjenost

Moški velikokrat obupajo, če vagina ni dovolj vlažna za enostavno penetracijo. Ker očitno obstaja nek mit, da so ženske vedno mokre, če so vzburjene.

Nekatere ženske se navlažijo hitreje kot druge, na vlažnost pa vplivajo tudi drugi dejavniki, kot je menstrualni cikel, stres ali zdravila.

6. Molk je zlato

Veliko moških je mnenja, da morajo biti med seksom tiho, a to ne bi moglo biti dlje od resnice. Ženska mora tako ugibati, kaj vam ustreza in kaj ne. Pogovarjajte se o seksu in ji povejte, kaj bi radi, da vam počne. Vsaka ženska, ki bi vas rada zadovoljila, bo cenila usmeritve.