6 napak, ki jih v spalnici počne veliko moških

6 napak, ki jih v spalnici počne veliko moških (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2023

Moški se včasih ne zavedajo, da vse tisto, za kar mislijo, da najboljše deluje v postelji, morda ni tako efektivno kot bi si želeli. 

Včasih lahko napake, ki jih moški počnejo pred ali med spolnim odnosom, partnerico odvrnejo od spolnih užitkov. Že majhne spremembe v razmišljanju in dejanjih pa lahko prinesejo obilo pozitivnih sprememb v spolno življenje.    

Katere so pogoste napake, ki jim moški naredijo v spalnici?

Premalo zapeljevanja

Moški se hitreje vzburijo in so hitro pripravljeni na spolnost, medtem, ko ženske za to navadno potrebujejo malce več časa. Za moške je vedno bolje, da pričnejo žensko zapeljevati že pred spolnim odnosom, velik plus je tudi celotna dimanika para tekom dneva. Objemi in poljubi lahko marsikdaj olajšajo pot do fantastičnega ljubljenja.  

Vsiljevanje svojih želja

Ženske in moške želje se med seboj včasih razlikujejo. Če moški domneva kaj naj bi bilo ženski najbolj všeč in skuša vsiljevati svoje preference, to ni recept za uspeh. Namesto tega ji raje dovolite, da sama izbere in izrazi svoje želje ter potem vidita kje lahko prideta »skupaj«.  

Do orgazma ne obstaja le ena pot

Včasih ženske zaradi različnih razlogov s seksom ne doživijo orgazma. Toda pot do orgazma ni samo ena. Obstajajo različni drugi načini, kako lahko tudi v tem primeru moški »omogoči« orgazem, toda pri tem je potrebna odprtost do različnih stimulacij, položajev in navsezadnje morda tudi spolnih pripomočkov.  

Vedno ne deluje ena in ista taktika

Morda nikoli ne boste točno vedeli, kaj jo bo vznemirilo in kje je v svojem mesečnem ciklu, zato bodite odprti za njene namige. Ženske so ciklična bitja in včasih jih bolj vznemirjajo spolni predeli, prsi so bolj občutljive, spet drugih kaj drugega. Naj vas ne prevzame miselnost, da, če je uspelo enkrat, bo delovalo ves čas. Prepustite se trenutku in če ženska uživa, bo to tudi pokazala, kar pomeni, da ste na pravi poti.  

Premalo nežnosti s klitorisom

Klitoris je pomembno področje ženskega telesa in vir užitka, ki je hkrati izjemno občutljiv predel. Ne dotikajte se ga neposredno in preveč agresivno, temveč se nežno poigrajte z njim in ga čutno raziščite tudi na obrobju.

Nespoštljivo govorjenje o ženskah

Negativna nastrojenost do žensk je zelo neprivlačna in hkrati tudi vzrok morebitne globlje zamere do žensk. Če želite spati z žensko in z njo tudi ostati, lahko nespoštljivi govor o ženskah na splošno, žensko odvrne od vas, prav tako pa povzroči, da se v vaši družbi počuti negotovo in nespoštovano. Bistvenega pomena je, da odpravite negativno usmerjenost proti ženskam, če želite imeti zdravo in uspešno zvezo.