6 razlogov, zakaj ženske varajo

14. 6. 2017
Deli
6 razlogov, zakaj ženske varajo (foto: Profimedia)
Profimedia

Varanje pogosto ni tako preprosto. Za njim stoji ponesrečena komunikacija, težave in osebne krize iz katerih ni videti izhoda. Zakaj ženske zanese v objem drugega moškega? Krivi so tudi spodnji razlogi.

1. Nizka samopodoba

V tem primeru krivda ni (povsem) na strani drugega partnerja, čeprav je mogoče ne ravno ljubeč in nepozoren. Njena samopodoba je tako nizka, da potrebuje več kot samo človeka, ki ji tu in tam ponudi vzpodbudo. Afera ji daje občutek, da je zaželena in lepa, česar globoko v sebi ne čuti.

2. Iz dolgčasa

Tu ni mišljeno le vajino skupno življenje, mogoče se dolgočasi v svojem zasebnem življenju. Morda se počuti nemirno, je nezadovoljna v službi, utrujena od materinstva, ima občutek, da se hitro stara, si želi nekaj dni študentskega življenja … Občutek praznine lahko vodi do slabih odločitev. To nikakor ni izgovor za varanje, bolj razlog, ki je pripeljal do teh težav.

3. Romantika

Ženske hrepenijo po romantiki. Ne čisto vse, vendar večina žensk ne bo odklonila kopeli z lističi vrtnice in romantične večerje. Ko v razmerju tega prične primanjkovati, lahko pade v objem ljubimca, ki ji je napisal pesem, jo peljal na ples in ji na uho zašepetal nekaj romantičnih fraz. Namesto, da bi se pogovorila s partnerjem o pomanjkanju nežnosti, jih včasih raje poišče drugje.

4. Zasvojenost

Ne govorimo le o drogah in alkoholu, morda je odvisna od nakupovanja, ličil, iskanja pozornosti, seksa … Če so prisotni znaki impulzivnega vedenja, problem ni samo v komunikaciji, ampak tudi mišljenju, morda celo mentalnem zdravju.

5. Kriza srednjih let

Moški niso edini, ki lahko nerazumljiva dejanja pripišejo krizi srednjih let. Tudi ženske se bojijo staranja in vsega, kar bo še prineslo življenje. Morda se ne more pogledati v ogledalo zaradi nekaj odvečnih kilogramov, ima poporodno depresijo ali ne najde smisla, zaradi katerega vsako jutro vstane iz postelje.

6. Počuti se izključeno

Če jo nenehno zavračate, se ne odzivate na njene predloge in želje ter jo velikokrat preslišite, ima potrebo po nekom, ki jo bo slišal. Pri ljubimcu je verjetno dobila pozornost, po kateri hrepeni v vajinem razmerju, on je izpolnil njene majhne želje in rekel nekaj vzpodbudnih besed, ki so ji vlile pogum za preizkušnjo. Krivda zagotovo ni le na partnerju, ki je bil prevaran, vendar so potrebne majhne spremembe, da bi se težavi oba izognila.

Preberite tudi: