7 vprašanj, ki lahko pomagajo razkriti, ali ima vajina zveza prihodnost

7 vprašanj, ki lahko pomagajo razkriti, ali ima vajina zveza prihodnost (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2022

Biti zaljubljen je eden najlepših občutkov – vendar na krilih zaljubljenosti na svet radi gledamo skozi rožnata očala. 

In potem se zgodi prvi prepir. Takrat podvomimo v vse, kar smo čutili, in vse pogosteje (pogosteje, kot si to morda upamo priznati) se tudi sprašujemo: je najina zveza obsojena na propad? 

Pa je res?

V resnici je lahko težko ugotoviti, ali je razmerje, v katerem ste ta trenutek, tisto, ki bo trajalo. Kot piše Gary W Lewandowski, profesor psihologije in strokovnjak za odnose, je vprašanje "Kako vem, ali sem v pravem razmerju?" verjetno najpogostejše vprašanje, ki ga dobi. A si ljudje nanj ne znamo odgovoriti. Pogosto zato, ker ne poznamo pravih vprašanj ali se osredotočamo na napačne stvari. 

Gary W Lewandowski je zato ustvaril seznam vprašanj, ki naj bi razkrila, ali ste v trdnem partnerskem odnosu. 15 vprašanj si lahko pogledate na TEJ povezavi.

Obstajajo pa tudi druga življenjska vprašanja, za katera strokovnjaki menijo, da si jih je dobro postaviti in jih razrešiti čimprej.  

Tu je 7 vprašanj, ki jih je vredno razčistiti že na začetku zveze

1.

Ali imata enake ali podobne predstave o prihodnosti? Če ne moreta razrešiti bistvenih vprašanj o skupnem življenju in načrtih (kot je denimo to, kje bosta živela), se bosta srečevala z veliko izzivi – in ne bo lahko.

2.

Družina in prijatelji: ali podpirajo vajino zvezo? Lahko se zgodi, da prijatelji ali družina ne bodo navdušeni nad vašim partnerjem/partnerko. To vas verjetno ne bo ustavilo, pripravljeni pa morate biti na to, da lahko postanejo večji problem in poseganje v zvezo lahko načne temelje. 

3.

Otroci: si oba želita otrok? To je morda eno pomembnejših vprašanj. Eden od vaju si želi otrok, drugi ne ... Morda se boste odločili glede na partnerjevo željo. Vendar vas bo tema nekoč dohitela. Bo vajina zveza takrat lahko preživela? 

4.

Denar v zvezi: se strinjate glede finančnih zadev? Skupni račun – da ali ne? Stroške plačuje eden ali oba? Ali dejstvo, da eden od vaju zasluži več, igra pomembno vlogo? Verjetno ni teme, zaradi katere bi se pari tako pogosto sporekli, kot je denar.

5.

Slaba vest: ste že kdaj razmišljali o razhodu, pa so tu otroci in/ali drugi vpleteni in ste se spraševali, kaj bodo rekli?  Da, razhod je neprijeten za vse vpletene. Toda ostati skupaj samo zaradi strahu, kaj bodo drugi rekli, prav tako ni najboljša rešitev.

6.

Ali vajin odnos temelji na dajanju in prejemanju ter medsebojnemu spoštovanju? Ali morate partnerju/partnerki ves čas ugajati? Ali ne upošteva vaših osebnih meja? Se ves čas razdajate, on/a pa to jemlje za samoumevno? Vse to so znaki nezdravega razmerja.

7.

Spolna privlačnost: ali še vedno obstaja? Nekaterim parom je spolnost pomembna. Če to velja za vas, potem se morate vprašati, ali (še) obstaja spolna privlačnost ali sta morda skupaj iz koristoljubja.

Uporabljeni viri: www.independent.co.uk, time.com, www.wunderweib.de
Preverite še:
33 stvari, ki jih počne samo moški, ki vas iskreno ljubi