Alenka Kesar iskreno o ločitvi in poti do prave ljubezni (Pozor! Knjigo je prva prebrala odvetnica)

Alenka Kesar iskreno  o ločitvi in poti do prave ljubezni (Pozor! Knjigo je prva prebrala odvetnica) (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
30. 8. 2020

Nekdanja televizijska voditeljica Alenka Kesar, ki nas je z ekranov 17 let pozdravljala v zdravstveni rubriki Vizita, v septembru v roke bralcev pošilja svojo drugo, osebnoizpovedno knjigo Druga žena. Iskrena in ganljiva izpoved o ločitvi in novi ljubezni, spisana brez filtra in brez olepševanja, vrača vero v ljubezen in nam pokaže, da lahko tudi za dežjem ločitve posije najlepše sonce. Knjigo je zaradi določenih zelo iskrenih odlomkov kot prva prebrala odvetnica.

Druga žena

Knjiga Druga žena, avtorice Alenke Kesar, je udarna knjižna novost, ki jo bo to jesen nemogoče spregledati in pustiti neprebrano. Razgaljeno in boleče odkrito Alenkino pisanje nas popelje skozi njeno ločitev po 22 letih zakona – vse do srečanja, ki v njeno življenje prinese močno ljubezen na prvi pogled, z njo pa tudi izzive ob ustvarjanju novega družinskega življenja z drugim možem Kamenkom Kesarjem.

Knjiga bralca potegne na vrtiljak močnih čustev, v bolečine in rane ob koncu prvega razmerja in v vznemirljive občutke ljubezni, ki ji v hipu spodnese tla pod nogami. Iskrene prvoosebne zapise o tem, skozi kakšne izzive vse jo je vodila pot do srečnega konca, boste le stežka odložili. Pripravite se, da boste knjigo prebrali na mah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Četrta obletnica. ❤️ @kamenko

A post shared by Alenka Kesar (@alenka_kesar) on

Ob ločitvi 40 let in dve hčerki


»Ko sem pisala to knjigo, so stavki kar vreli iz mene. Kot bi samo čakali, da jih položim na papir in zaključim neko poglavje svojega življenja. Ob pisanju sem uvidela, kje so točke, ki sem jih že prebolela, in katere rane so še vedno sveže. Verjamem, da se bo v situacijah, skozi katere sem šla kot mama, žena in snaha, našla marsikatera ženska. Upam si trditi, da bo marsikateri ženski knjiga v pomoč in v uteho, predvsem pa v navdih, da je prava ljubezen še mogoča, tudi ko se zdi, da je zanjo morda pozno. Konec koncev sem ob ločitvi že imela 40 let in dve hčerki,« je o knjigi Druga žena povedala Alenka Kesar.

Vloge druge žene

Alenka Kesar v knjigi Druga žena torej odpira aktualno tematiko o tem, v kakšne vloge vse je postavljena druga žena – v vlogo mačehe, snahe in žene, ki išče svoj prostor ob moškem svojega življenja. Največji izzivi na poti do srečnega konca so v knjigi povezani z združevanjem dveh družin, Alenkine in Kamenkove, in nedvomno tudi s samo odločitvijo, da je ločitev neizbežna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na prelepem dogodku v Botaničnem vrtu. @niveaslovenija je predstavila novo linijo, Naturally Good, kar 99% sestavin linije je naravnega izvora. @kamenko #naturallygood #nivea

A post shared by Alenka Kesar (@alenka_kesar) on

Vzor hčerkama

»Svojima dekletoma nisem želela predati vzorca, da je dobro ostati z nekom, s komer si odtujen in nezadovoljen, čeprav si naredil vse, da bi rešil odnos. Želela sem si, da bosta kot odrasli ženski iskali in našli funkcionalno in osrečujoče partnerstvo. Brez pravega vzora je to res težko,« je povedala Alenka Kesar, ki s to tematiko orje ledino, in upa, da bodo bralci njeno knjigo z veseljem brali.

osebni arhiv
Odkritosrčnost in toplo branje

Knjiga Druga žena, kljub temu da gane do solz, bralca opremi predvsem z upanjem, da prava ljubezen obstaja, in daje pogum, da se je zanjo vredno boriti. Je ena od tistih knjig, ki spreminja pogled na odnose, in utegne prevesiti jeziček na tehtnici v iskanje čustveno izpopolnjujočega življenja. Čaka vas odkritosrčno in toplo branje, kot je Alenka sama.

Knjiga je v prednaročilih na voljo 25. avgusta 2020, in sicer na spletni strani www.alenka.si. Na omenjeni spletni stran in v vseh dobro založenih prodajalnah bo knjigo moč kupiti od sredine septembra naprej.

Preberite še: 7 znakov, da vas partner potihem zlorablja ali 8 razlogov, zakaj nikoli ne smete teči za moškim – brez izjeme!