Česa ne bi nikoli smeli reči moškemu, ki vam je všeč

Česa ne bi nikoli smeli reči moškemu, ki vam je všeč (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2017

Besede štejejo, čeprav radi pravimo, da so dejanja pomembnejša. Ko najdete nekoga, ki vam je všeč, se izogibajte tem frazam.

  • Preveč sem zaposlena.

Ko moškemu poveste, kako poln urnik imate in kako natrpan je vaš vsak dan, mu nehote lahko date misliti, da se vam ne zdi vredno vzeti časa zanj. Morda bo mislil, da se težko navežete na enega človeka, da v zvezi nikoli ne bi imeli časa za zmenke in celo, da boste vedno preklicali dogodke v zadnji minuti. Ne glede na to, kako zaposleni ste v resnici, se izogibajte točno tej frazi. Veliko bolje se sliši, da boste našli čas posebej zanj, kljub vsem opravkom, ki jih imate.

  • Vse lahko postorim sama.

Moški imajo radi samozavestne ženske, ne pa takšnih, ki so prepričane, da se odlično znajdejo brez druge polovice. Tudi če ste hkrati dobra gospodinja, mojster za vse in sami služite svoj kruh, boste slej ko prej potrebovali pomoč. Vsak se znajde v situaciji, iz katere ne zna priti sam. Dajte mu vedeti, da znate poskrbeti zase, a imate hkrati nekaj ranljivosti. Tudi moški morajo čutiti, da jih ženska v razmerju potrebuje. Želijo nuditi varnost in upajo, se bo boljša polovica nanje zanesla.

  • Kakšen avto voziš?

Na prvih zmenkih se temu vprašanju v celoti izognite. Takoj lahko date misliti, da iščete nekoga z veliko denarja. Prav tako ne posvetite veliko pozornosti njegovi zlati uri in oblačilom priznanih znamk. Raje se osredotočite na vprašanja o njegovih hobijih in življenju, da spoznate njegovo osebnost in ugotovite, če sta za skupaj.

  • Bivši partner je najslabši moški na svetu.

Če se ob njem dovolj sprostite, da lahko govorite tudi o bolj osebnih stvareh, je to odlično. Poskrbite le, da ena izmed tem ne bodo vaši bivši partnerji. To pomeni, da jih niste še povsem preboleli, ali da niste pripravljeni na novo razmerje. Zakaj bi sploh prinesli svojega bivšega na zmenek s potencialnim partnerjem? Prvi zmenki so namenjeni spoznavanju druge osebe, ne deljenju vojnih ljubezenskih zgodb.

  • Sovražim svojo službo.

Prvi vtis je še posebej pomemben, zato ne začnite s pritoževanjem o službi, zdravju, denarju … S tem si ne delate nikakršne usluge. Vse to boste imeli čas deliti z bodočim partnerjem, najprej pa govorite o stvareh, ki vas osrečujejo. Delite svoj pogled na življenje in mu pokažite svetle trenutke, ki se jih veselite.

  • Tako sem izmučena po današnjem dnevu!

Ne obravnavajte ga kot terapevta, ampak simpatijo na prvem zmenku. V pripovedovanje svojih težav še lažje zaidete, če je moški dober poslušalec in lahek sogovornik. Pozabljate pa, da ste se z njim sestali, ker želite izvedeti več o njegovem življenju in morda narediti prvi korak k vajini skupni prihodnosti. Ni pravično, da negativnost pokvari ta trenutek. O težavah pa se boste pozneje pogovorili s prijateljico, ki ve, kako vam svetovati.

Preberite tudi: