"Kadar si zares zaljubljen, razhod ni NIKOLI ena od možnosti"

"Kadar si zares zaljubljen, razhod ni NIKOLI ena od možnosti" (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2021

Navdihujoč zapis o tem, kaj je prava ljubezen, tista za katero se je vredno boriti. 

Zakaj preprosto ne odideš?

"To je običajno prvo vprašanje, ki ga dobim od prijateljev in družine, kadar imam težave v razmerju. In potem jih vprašam, če so sami kdaj bili zaljubljeni. So, odgovorijo, ampak ni bilo nič podobnega temu, kar imam jaz. 

Resnica pa je takšna: nobeno razmerje ni popolno. Vedno se bodo našli problemi, večji prepiri ali kakšne malenkosti. Nobeno razmerje ni pravljica, ne glede na to kako močno skušajo to prikazati romantične komedije. Pravo razmerje ne temelji na nadaljevanki z Netflixa. 

Težko bo. 

Prišli bodo trenutki, ko se boste spraševali, če bi bilo najbolje, da odidete. Če se odločite, da se ne boste več borili za svojo ljubezen, potem verjetno niste zares zaljubljeni v svojega partnerja. 

Kar čutite je samo poželenje. Želite si fizične naklonjenosti, koristi, oznake v razmerju in vse ostalo, kar prinese življenje v dvoje. 

Ko ste zares zaljubljeni, nič ne more spremeniti pogleda na vašega partnerja. Sprejmete ga z vsemi napakami, natanko takšnega kot je. Nič ne bo spremenilo vaših čustev do te osebe.  Če se zgodi, da zapustite svojo pravo ljubezen, občutite fizično bolečino, ne le čustvene, kakor čutite nekaj časa po razhodu z nekom, ki vam je bil všeč, ampak ga niste zares ljubili. 

Ko sem se razšla z ljubeznijo svojega življenja, sem najprej občutila ravno fizično bolečino. Bolelo me je v prsnem košu in nisem morala globoko dihati. Mesece kasneje sem spet začela hoditi na zmenke, da bi poustvarila, kar sva imela, vendar tega nisem našla. 

Nisem hrepenela le po fizični intimnosti s partnerjem, ampak sem pogrešala vonj njegove kolonjske, način, kako me je poljubil, občutek, ko me je objel med spanjem ...

Ljubezen je povezovanje dveh duš, ki se ne zgodi kar čez noč. Skupaj morata rasti in drug drugemu pomagati postati, kar si želita. 

Zakaj ne odideš, torej zame ni (več) težko vprašanje. Zakaj?

Kadar si zares zaljubljen, razhod ni NIKOLI ena od možnosti. 

Alyssa Charriez