Kaj se spremeni, ko začetno razmerje preide v resno zvezo?

Kaj se spremeni, ko začetno razmerje preide v resno zvezo? (foto: Profimedia) Profimedia
10. 7. 2017

Ko je ljubezen še sveža in romantična, pazite na vsak korak in na prvo mesto postavljate druge stvari, kot kasneje, ko razmerje postane resno. Kaj se spremeni?

Pošiljanje sporočil

Kratka zveza: Ko sta par šele nekaj tednov ali mesecev, je dopisovanje običajno pogostejše in razveselite se vsakega sporočila posebej. Analizirate vsako besedo in smeška. Ali poljub pomeni, da bo vajina zveza obstala? Srce vam bije hitreje ob vsakem pisku telefona in razočarani ste, če vas kliče nekdo drug.

Dolga zveza: Ko ste v daljši zvezi, svojega partnerja poznate že zelo dobro in približno veste, kdaj lahko pričakujete sporočilo ter včasih tudi, kaj bo v njem pisalo. Pogovor se vrti okrog prevoza domov, spiska za trgovino in opravil, ki jih morata narediti doma.

Pripravljanje

Kratka zveza: Preden se vidita, si obvezno vzamete nekaj časa, da izpopolnite svoj videz. Morate se stuširati, ženske uporabijo dišeč losjon za telo, ki koži da mehkobo, moški se pobrijejo tako, kot je prejšnjikrat rekla, da ji je všeč, urediti je treba še lase in premisliti o oblačilih … Preden odidete skozi vrata, morate izgledati popolno, pa tudi, če se odpravljata le do trgovine.

Dolga zveza: Bolj vam je všeč, ko se dobita v vašem stanovanju, saj lahko ostanete v razvlečeni majici, ki jo nosite le doma. Pripravite vajino najljubšo nadaljevanko in kokice, potem pa sledi filmski maraton.

Odpravljanje na zmenek

Kratka zveza: Rezervirata večerjo v romantični restavraciji ali pripravita svojo ob soju sveč. Veliko pozornosti namenita hrani, saj ne želita jesti »navadne pice« in pripravljeni ste se strinjati s partnerjevo izbiro, čeprav bi radi naročili kaj drugega. Oba skušata očarati s svojim videzom in flirtanjem, ki se bo morda po večerji prevesilo v kaj več.

Dolga zveza: Naročita hrano na dom. Natanko veste, kaj bo jedel partner, zato lahko pokličete še preden potrka na vrata. Hrano delite le v primeru, ko vam sorodna duša odstopi del svoje porcije in poskrbi za pijačo.

Spanje

Kratka zveza: Oblečete pižamo, v kateri izgledate odlično, čeprav ni najbolj udobna za spanje. Izognete se obrabljeni posteljnini, ki jo imate že od najstniških let. Celo noč skušata spati tako, da se objemata in dotikata drug drugega. Razdalja med vama ne sme biti večja od nekaj centimetrov.

Dolga zveza: Vesta, da celonočno »žličkanje« ni izvedljivo niti udobno. Po večernem objemanju se uležeta vsak na svoj del postelje in poskrita, da ima vsak svojo blazino ter odejo, saj sta po težji poti ugotovila, da si vsak od vaju želi izboriti celo odejo.

Jutra

Kratka zveza: Takoj ko se zbudite, se izmuznete v kopalnico, kjer se na hitro počešete, poskrbite za zadah in podočnjake. Niste še povsem pripravljeni partnerju razkriti svoje jutranje frizure.

Dolga zveza: Zbudite se zaradi smrčanja sorodne duše in ugotovite, da ste si prisvojili vse blazine. Oba izgledata kot, da bi vaju povozil avtobus, vendar se vseeno pocrkljata, preden si pripravita zajtrk. Za videz bosta poskrbela kasneje.

Spoznavanje

Kratka zveza: Odkriti želita, kaj vaju veseli, najti skupne interese, spoznati hobije, vedeti, zakaj se ponoči zbujata in o čem razmišljata. Morda dodata še kakšen prisrčen otroški spomin in nezgodo pri kuhanju.

Dolga zveza: Veste za partnerjevo obsedenost z izbiranjem kosmičev za zajtrk, za zbirko pločevink, ki jih ne zamenja za nič na svetu, da se po pekoči hrani počuti napihnjeno … Oba skleneta dogovor, da bosta vse vajine skrivnosti odnesla v grob. Po tihem ga/jo ljubite, zaradi njegovih/njenih čudnih navad.

Preberite tudi: