Kaj storiti, če se partner norčuje iz vašega telesa? Je to konec zveze ali se jo da rešiti?

23. 11. 2022

Kaj storiti, ko od partnerja slišite kakšno opazko o tem, da ste se zredili, imate velik trebuh, ali kaj podobnega? Bi iz razmerja takoj odšli ali menite, da je še vedno rešitev?

Slika 1/3

Kaj takšnega od partnerja ne bi pričakovali, pa vseeno: ste bili ali ste trenutno v zvezi z nekom, ki se norčuje iz vaše postave? Ali navrže kakšno šalo na to temo? Pravzaprav se vsak komentar, ki nakazuje, da bi morali nekaj na vašem telesu popraviti, obravnava kot čustveno zlorabo. 

Tudi če gre za komentarje, v katerih partner pravi, da bi izgledali še bolj seksi s kakšnim kilogramom manj, bo to precej vplivalo na mentalno zdravje, posebno če takšne opazke slišite večkrat. 

ZAKAJ PARTNER ŽALI IN KOMENTIRA VAŠE TELO?

Če ste se znašli v takšnem razmerju, kjer partner rad podaja opazke glede vašega telesa, potem je možnih več razlogov, zakaj to počne. 

Morda izvira iz njegove preteklosti in je v določenem obdobju svojega življenja sam dobil takšne komentarje od ostalih, ali pa so se iz njega norčevali iz drugega razloga. Očitno meni, da je sedaj on na vrsti, da to nekako vrne. 

Partner lahko tudi misli, da s tem, ko vas nenehno opominja o odvečnih kilogramih, skrbi za vaše zdravje. Čeprav ni nič narobe, da vas skrbi za zdravje vaše druge polovice, se je napačno zanašati na številke na tehtnici. Obstaja toliko načinov, da oba posvojita kakšno dobro navado. Lahko bi se na primer skupaj vsak dan odpravila na sprehod. 

Ali pa se partner preprosto zabava, ko se razburjate, kadar komentira vaše telo in oblačila. 

Razlog boste najbolje prepoznali sami. ➡️

Profimedia

Preverite tudi Prihaja stresno obdobje: tako se sprostite le v 15 minutah! ali pa Zakaj imajo otroci enega starša raje od drugega?