Kako cilji uničujejo vaše razmerje

Kako cilji uničujejo vaše razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
19. 6. 2017

Na začetku vsake zveze je pomembno, da dobro spoznate svojega partnerja in se pogovorite o pričakovanjih in ciljih. Tako oba vesta, proti čemu stremita in za kaj se trudita. Kaj pa se zgodi, ko cilji prevzamejo krmilo in pričnejo škodovati zvezi?

Vzrok vajinih prepirov so morda tudi naslednja tri dejanja, ki so za razmerje zelo škodljiva.

1. Primerjate se z drugimi pari

Če vaše razmerje temelji na primerjavi z drugimi, ste pogosto v velikem stresu. Zagotovo ste si že zastavili vprašanje, na kateri stopnički je vajina zveza v primerjavi z ostalimi. Če se nekaj prijateljev zaroči ali načrtuje družino, bi morali tudi sami storiti enako? Primerjanje razmerja lahko negativno vpliva na vas. Odvisno je tudi od tega, kaj čutite do ljudi, ki jih imate za svoje »tekmece« in v kakšni luči jih vidite. Niti dve razmerji si nista med seboj enaki, zato je pomembo, da počneta to, s čimer se strinjata oba in naredita korak naprej, ko sta v to prepričana.

2. Hvalite neznance

Nekateri ljudje se »hranijo« s fotografijami in objavami z družbenih omrežij, ki v resnici prikazujejo tisto, kar posamezniki želijo pokazati svetu. Nasmejana slika para s prikupnim psičkom je bila verjetno dobro premišljena in objavljena zato, da prikaže najboljše trenutke zveze. V zasebnem življenju morda tega para sploh ne poznate, ne veste s kakšnimi težavami se spopada in zakaj oba čutita potrebo, da ostalim dokazujeta, kako srečna sta.

3. Dovolite, da družbena omrežja igrajo vlogo v vajini zvezi

Dejstvo je, da naša življenja (vsaj večinoma) temeljijo na tehnologiji, vendar ne dovolite, da ta uniči razmerje. Ljudje, ki veliko časa preživijo na družbenih omrežjih, se lahko skoncentrirajo le za krajše časovno obdobje in se zlahka zamotijo. Naj vas pametni telefon ne stane razmerja.

Kako ukrepati?

Za SVOJE razmerje postavite SVOJE cilje. Vsi si postavljamo določene cilje za prihodnost, pari pa bi si morali postaviti tudi svoje. Pomembno je, da dobro premislita, katere so vajine šibke točke. Morda se želita naučiti boljšega reševanja problemov, postati boljša poslušalca in nuditi več opore drug drugemu.

Bodita realna. Slike parov, ki izpolnjujejo zastavljene cilje, so prisrčne, vendar pri postavljanju svojih pomislite, ali zares želite, da vam partner drži lase, medtem ko jeste špagete in nosi enako majico kot vi, ker na prijateljih izgleda tako čudovito? Izhajajta iz svojih potreb in jih postavita v ospredje.

Ključ je v komunikaciji. Dobro razmerje vsebuje več sestavin, vendar je komunikacija med pomembnejšimi. Važno je tudi, da ste dosledni pri svojem vedenju, saj bo partner tudi iz tega ugotovil, kdaj ste jezni, veseli, žalostni, napeti …

Preberite tudi: