Kako postati boljši partner?

Kako postati boljši partner? (foto: profimedia) profimedia
15. 11. 2018

Vsak dan lahko naredite nekaj majhnih stvari, zaradi katerih vas bo partner imel še raje.

1. Namesto partnerja naredite opravilo, ki ga sovraži. Zagotovo si delita gospodinjska opravila in nekatera so takšna, da jih nihče ne opravlja z velikim veseljem. Zakaj ne bi sorodni duši občasno prihranili slabe volje, in to postorili kar sami?

2. Vključite jo/ga v stvari, ki jih obožujete. Naj ve, kaj in zakaj vas osrečuje, prav tako pa pustite, da vam druga polovica predstavi tudi svoje hobije.

3. Bodite prijazni do njenih/njegovih prijateljev. Skušajte vzpostaviti dober odnos, saj bo partnerju to veliko pomenilo.

4. Skušajte biti vedno odkriti, tudi takrat, ko ne bo najlažje. Če ste naredili napako, priznajte. Ali če vam ni všeč določeno obnašanje oziroma dejanje. S tem bosta sproti reševala probleme in se izognila velikim prepirom.

5. Bodite prijazni. Tu ni potrebne velike razlage, saj vedno lahko najdete situacijo in priložnost, ko lahko izkažete svojo prijaznost.

6. Podarite kompliment. Vendar ne kar tako in ne v velikem številu - izberite pravi kraj in trenutek ter govorite iskreno.

7. Govorite o svojih čustvih. Tudi moški, ki včasih neradi delijo svoje občutke, naj se o njih pogovarjajo s svojo partnerico. To v nobenem primeru ni znak šibkosti, ampak tega, da drugi polovici brezpogojno zaupate.

8. Podprite in spodbujajte jo/ga, da sledi svojim sanjam in izpolnjuje svoje želje. Od tega boste imeli korist tudi sami, saj vas nekatere želje verjetno vključujejo.

9. Ko se prepira s prijatelji ali družino, jo/ga podprite in stopite na njeno/njegovo stran. Podpora v javnosti je pomemben pokazatelj, koliko vam oseba pomeni. Če se moti, ji to razložite potem, ko bosta sama.

10. Vprašajte o dnevu. Ne tako mimogrede in ne da bi pričakovali resen odgovor, ampak zares prisluhnite in po potrebi sočustvujte ali dajte nasvet. Včasih pa je dovolj že, da oseba izrazi svoje frustracije.

11. Dajte prostor, ko ga potrebuje. To ne pomeni, da je kaj narobe, ampak da oseba želi premisliti o nečem ali potrebuje nekaj trenutkov samo zase.

12. Držite obljube - naj gre za majhne ali velike, vedno naredite tisto, kar obljubite oziroma ne obljubite nečesa, v kar niste prepričani.

13. Zanj/zanjo naredite nekaj, česar sami ne marate: delajte družbo pri teku, skuhajte najljubšo jed, predvajajte tisto pesem, ki vam para živce ...

14. Kar tako pripravite romantično večerjo. Ali jo/ga peljite na kraj, kjer sta se prvič srečala. Na čisto navadno sredo ji/mu povejte, koliko vam pomeni. Za slavljenje ljubezni ne čakajta na določene praznike.