Kako vzpostaviti ravnovesje med razmerjem in službo?

Kako vzpostaviti ravnovesje med razmerjem in službo? (foto: profimedia) profimedia
5. 3. 2019

Partner je vznemirjen, če neprestano delate, brez truda pa si ne morete ustvariti kariere. Kaj lahko naredite?

Za zdravo razmerje morate vložiti veliko svojega časa in partnerju posvetiti dovolj pozornosti. Vse to pa potrebuje tudi vaše delo, če želite napredovati in si ustvariti kariero. Kaj se zgodi, ko želite oboje? Je mogoče imeti dobro zvezo in službo, v kateri ste srečni? Z nekaj nasveti boste odlično izpeljali obe stvari.

Vedno se sprašujte, kaj je pomembneje

V osnovi postavite prioritete, ki se jih držite ne glede na to, ali ste samski ali v razmerju. Ker je življenje nepredvidljivo, se boste morali včasih odločiti, ali je bolj pomembno, da popoldan posvetite partnerju ali delu. Če boste odločitve sprejemali uravnoteženo (torej se vsakokrat odločili za drugo stvar), s tem ne boste imeli težav. Pazite le, da ne boste vedno dajali prednost delu in tako zapostavljali partnerja. Oba morata razumeti, da bo včasih pred skupnim preživljanjem časa prišlo kaj drugega, vendar to ne pomeni, da se nimata rada. Še vedno bodo ostali prosti trenutki, ki jih kar najbolje izkoristita.

Ločujte

Imeti delo, ki vas veseli in ljubeče razmerje je čudovito in naj tako tudi ostane. Kako boste ohranili stanje? Ločujte.

Kadar ste v službi, se popolnoma posvetite nalogam, posvetujte se s sodelavci in skušajte biti čimbolj produktivni. Več dela, kot boste opravili, več prostega časa boste imeli doma in manj skrbi pred spanjem. Takrat pregledujte elektronsko pošto, odgovarjajte na službene klice in skušajte urediti čim več stvari.

Doma pa se posvetite partnerju. Odložite telefon in popolnoma odklopite delo. O njem govorite le, če vas druga polovica povpraša o dnevu ali, ko se zgodi kaj takšnega, da bi ji radi zaupali. Vpeljite čim več skupnih aktivnosti, ki vaju bodo povezovale. Kar sredi tedna prirpravite romantični zmenek. Ali pa izbranca/izbranko presenetite z večerjo. Tako boste poskrbeli, da še naprej cvetita obe področji vašega življenja.

Čas je najpomembnejši dejavnik

Kot ste že sami ugotovili, je težava pri pomanjkanju časa. Kdaj bi ga morali vložiti in kam? Na srečo lahko to uskladite. Kadar veste, da boste morali službi nameniti več ur kot običajno in boste delo nosili tudi domov, premislite, kako boste nadoknadili čas s partnerjem. Dobra ideja je, da pred ali po stresnem obdobju rezervirate vikend samo zanj/o in se odpravite na krajši izlet. Tako si bosta lahko posvetila pozornost in lažje zdržala v obdobju, ko ne bosta toliko skupaj.

Opomnite ga/jo, da mislite nanj/o

Tokrat izkoristite družbena omrežja v vaš prid: v službenem času pošljite partnerju kratko sporočilce, ki bo dalo vedeti, da tudi čez dan pomislite nanj. To naj ne bo roman ali daljši pogovor vsako uro, ampak nekaj besed, ki vama veliko pomenijo.

Zlahka se izgubite v delu, ki zaposli vaše misli, tudi ko bi morali biti z drugo polovico. Da se to ne bi zgodilo, v službenem času 5 minut posvetite razmerju, ostalo obveznostim. V prostem času ravnajte ravno obratno: največ 5 minut za službo in ves preostanek časa za zvezo. Bodite prisotni tako fizično kot miselno.

Preverite tudi: