25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Katero besedo je v razmerju najtežje izreči?

Katero besedo je v razmerju najtežje izreči? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2017

Beseda je na pogled čisto enostavna, prinaša mir in pomiri spore, pa vendar jo je včasih tako težko izreči. To ni izkazovanje ljubezni z »rad te imam«, ampak …

»Oprosti, ravnal/a sem narobe …«

Ljudje nismo popolni, kar se kaže v mnogih napakah, ki jih storimo vsak dan. Ko pride trenutek, ko moramo priznati, da smo se zmotili, pa je tako težko izustiti iskreno opravičilo. Zakaj? Verjetno bi se velika večina strinjala, da ob priznanju napake občutimo nelagodje. A brez priznavanja lastnih zmot, razmerje ne more uspeti. Ko drvite po klancu navzdol, je edina uspešna zavora oprosti, s katerim potrdite napačno mišljenje. Šibkosti so zato, da jih nadgradimo in izpopolnimo, zato se jih ne bojte pokazati boljši polovici. Vsak jih ima in vi niste nobena izjema. Če z opravičilom mislite resno, morate ob tem storiti še nekaj stvari. Zagotovo so vam nekatere od njih že dobro znane.

Pomembno je, da prevzamete odgovornost za svoje besede in dejanja. Zagotovo vam je žal, da ste jezo stresli na boljšo polovico, ker je bila slučajno v bližini. Zato ji ob iskrenem opravičilu povejte, da je niste hoteli prizadeti. Ravnali ste narobe in v prihodnje se boste trudili jezo izraziti drugače. S tem boste prevzeli odgovornost, vendar vseeno ostanite potrpežljivi. Če vam partner takoj ne pade v objem in oprosti, mu dajte malo prostora in časa.

Drugi korak je, da pustite napako v preteklosti. Ne obnašajte se, kot da se ni nič zgodilo, vendar tudi ni potrebe, da spor nenehno pogrevate ali se z njim obremenjujete še dolgo potem, ko ga razrešite. Če vam je partner oprostil in sta prišla do zaključka, da je med vama vse v redu, ni potrebe po nenehnem oziranju nazaj. Določajo vas dejanja, ne preteklost, zato se trudite postajati vedno boljši.

poljub

Ko se pobotata, verjetno ni treba posebej pojasnjevati, da sta objem in poljub skoraj obvezna. Izkažite nežnost sorodni duši in ji dajte vedeti, koliko vam pomeni. Nikoli je ne bi namerno prizadeli. Ponovno obnovite čustvene vezi, ki so se  razrahljale ob nesporazumu. Privoščita si večer ob najljubšem filmu in crkljanju, držita se za roke med sprehajanjem po parku in se objemita ob prihodu domov. Dajte partnerju vedeti, da je ljubljen.

Svojo ljubezen pokažite tudi z besedami. To lahko storite večkrat, ne le takrat, ko se skregate. Partnerju povejte vsaj 5 razlogov, zakaj ga ljubite in kaj vam je na njem všeč. To bo utrdilo vajino povezanost in vedno dalo vedeti, zakaj se trudita vzdrževati razmerje. Jasen cilj je pomembno imeti še posebej takrat, ko življenje pred vas postavi ovire. Na koncu obljubite, da se dejanje ne bo več ponovilo oziroma se boste za to trudili. Naj to ne bodo le besede, ampak obljuba partnerju in vam, da se boste izboljšali. Sorodna duša vas bo pri tem gotovo podpirala in vam stala ob strani v težkih trenutkih.

Predvsem pa se vedno zavedajte, da se pogum skriva prav v opravičilu in prizadevanju, da bi stvari popravili.

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri