Kdo je brezupen romantik? Prepoznate ga po TEH znakih (+ kako se razlikuje od običajnega romantika)

Kdo je brezupen romantik? Prepoznate ga po TEH znakih (+ kako se razlikuje od običajnega romantika) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2021

Je varno ob sebi imeti brezupnega romantika? Bi ga sploh prepoznali? 

Za brezupne romantike okličemo pesnike in pisatelje, morda ste to nalepko dali celo komu iz vaše družbe, ki obožuje romantične filme. Kdo sploh je brezupen romantik? 

Brezupen romantik je oseba, ki ima sentimentalne in idealistične poglede na ljubezen. Čutiti želi ljubezen do konca življenja. To je tudi pogoj, da se naveže na nekoga drugega. Čez čas partnerji prenehajo z romantičnimi gestami, saj so prepričani, da bo druga oseba z njimi do konca življenja, zato romantika ni več potrebna. A to ne bo držalo, ko gre za brezupnega romantika. V takšnem razmerju ne bo srečen. 

Običajni romantiki so optimistični glede ljubezni in z njo celo malce obsedeni. Vendar imajo realna pričakovanja, ko gre za razmerje. Za razliko od brezupnih romantikov niso zaslepljeni in vidijo, kdaj bi lahko šlo kaj narobe. 

Kako veste, da ste brezupen romantik?

Če se nasmehnete vsakokrat, ko pomislite na ljubezen, jo idealizirate in niste spremenili pogleda nanjo kljub slabim izkušnjam, spadate v to skupino. 

Tu pa je še nekaj znakov, po katerih boste ugotovili, ali ste vi, vaš partner, simpatija, bližnja oseba ... brezupen romantik: 
  • Ima eno željo: izkusiti vse s svojim partnerjem. Želi se zaljubiti znova in znova in znova ...

  • Želi kvalitetno preživeti čas s svojim partnerjem. Štejejo izkušnje, ne cene restavracij, izletov in daril. 

  • Med najpomembnejšimi opravki napiše sporočilo svoji ljubezni. Samo zato, da jo/ga opomni, kako zelo jo/ga ljubi. 

  • Obožuje presenečenja. Rad/a jih prejema in rad/a jih pripravi. 

  • Pokaže podporo v težkih časih, ko bi drugi pozabili na ljubezen. Ve, da takrat potrebujete še več ljubezni. 

  • Razume, da je čas omejen, zato vam želi olajšati življenje. 

  • Pokaže hvaležnost tudi ob preprostih stvareh, npr. opravilih, ki jih opravite namesto nje/njega, ali ko spravite otroke v posteljo, skuhate kosilo ...

  • Rad/a sprejme opravičilo, ne glede na to kako zelo je prizadet/a. Obožuje namreč občutek, da je dovolj vreden/vredna vašega truda. 

  • Idealen zmenek je kjerkoli, kjer se lahko objemata in crkljata. 

  • Verjame, da lahko romantika, objemi in intimnost rešijo čisto vsako težavo. 

Preverite tudi Gora ni rekreacija, ampak hrana za dušo ali pa "Zaljubiti se v najboljšega prijatelja ni dovolj velik razlog za poroko" (piše 23-letna ločenka)