Ko se pojavijo naslednji znaki, je vajina zveza obsojena na propad

Ko se pojavijo naslednji znaki, je vajina zveza obsojena na propad (foto: Profimedia) Profimedia
13. 3. 2023

Imate občutek, da vajino razmerje bolj nazaduje kot napreduje? Preverite, ali opazite kakšen znak iz spodnjega seznama. 

Žal so včasih razlike prevelike in razmerju ni usojeno obstati. Je tudi pri vama tako? Če opazite le kakšno od spodnjih lastnosti, potem ni potrebe, da vas skrbi. In ne pozabite, da se tudi nasprotja lahko privlačijo. 😉

Tukaj so rdeče zastavice, ki kažejo, da razmerje razpada: 

Vajini življenjski cilji so povsem drugačni

Razmerje ni pravljica, ampak trdo delo, da dosežeta, kar želita. Če se ne moreta strinjati v velikih stvareh, se bo prej ko slej zataknilo, četudi trenutno ne izgleda tako. Če npr. enemu od vaju ni všeč življenjski stil drugega, imata drugačna prepričanja o družini in tem, kje bosta živela, se bodo pojavile težave. Nasprotja morata razrešiti sedaj, saj bo kasneje le bolj boleče. 

Komunicirata samo, ko je nujno

Kakorkoli obrneta, se vse začne in konča s komunikacijo. Če bo začela zamirati, bo zamrlo tudi vajino razmerje. In če spore rešujeta tako, da igrata "tiho mašo", bodo prerasli v še večje in privreli na plan. Takrat bo prepozno. 

Ali opažate, da se zadnje čase pogovarjata le o tem, kaj bosta jedla, kako sta spala in kaj bosta počela čez dan? Hitro morata ugotoviti, zakaj komunikacija ne teče tako, kot bi morala, da se izogneta najhujšemu. 

Čutite, da niste slišani in vi ne poslušate partnerja

Da bi v razmerju lahko napredovala in ga dvignila na novo raven, se morata veliko pogovarjati. A pogovor ne bo uspešen, če boste imeli občutek, da vas partner ne sliši zares, ali če vi ne boste pripravljeni poslušati. 

Uvedita nekaj pravil:

  • Ko se pogovarjata, v rokah ne imejta mobilnih telefonov.
  • Vsak od vaju mora imeti čas, da izrazi mnenje pri prepiru. Medtem naj bo drugi tiho. 
  • Določita čas v dnevu, ki bo namenjen pogovoru. 
  • Če česa, kar pove drugi, ne razumeta, takoj vprašajta. 

Prisotnih je veliko kritik

Ali vse, kar naredite ali naredi vaš partner, kritizirate? Si v dnevu več ali manj podajata kritike o vsem mogočem? Potem potiskata razmerje v nevarno območje. 

Kritika ne pride iz ljubezni. Ko je dobronamerna, daste to jasno vedeti. Ruši, namesto gradi, zato bo odnos vedno slabši. Pod njo se običajno skriva zamera, ki je pravi razlog za vse podane kritike. 

Vajina intimnost je zamrla

Ko smo intimni s partnerjem, razkrijemo svoje najranljivejše plati. Zato si zagotovo ne želite skočiti v posteljo, ko se s partnerjem prerekata. Pomembno pa je tudi, da se strinjata glede tega, koliko intimnosti potrebujeta. Ko bo eden menil, da je dobi premalo, bo to izzvalo prepir. 

Če vajina intimnost zamira in se ne morete spomniti, kdaj sta bila nazadnje intimna, potem je očitno nekaj narobe. 

Poslušajte zadnjo epizodo aktivni podkasta!🎧

Mag. inž. prehrane Jernej Ogrin razkriva vse, kar morate vedeti o hujšanju in zdravi prehrani: