Ko ste samski, morate obvezno odkljukati ta seznam!

Ko ste samski, morate obvezno odkljukati ta seznam! (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2023

Menite, da je samski stan nekaj najslabšega, kar se vam lahko zgodi? Prepričali vas bomo v nasprotno, saj morate kot samski preizkusiti kar nekaj stvari. 

Se počutite neprijetno, ko se znajdete v družbi drugih parov? Ali si želite čim prej najti sorodno dušo, ker se vam zdi, da tako ne morete uživati? Kot boste videli, se imate tudi v svoji družbi lahko odlično. 

Samskosti ne jemljite kot nekaj slabega, ampak kot priložnost, da naredite nekaj stvari: 

POTUJTE

Potovanje v svoji družbi je edinstveno, saj se še bolje spoznate in uvidite, kakšen pogled na svet imate. To je eden od najboljših načinov za odkrivanje življenja. Seveda lahko sami potujete tudi, ko ste v razmerju, a je manj verjetno, da boste to resnično naredili. 

Potovanje v ednini bo razširilo vaš pogled, vas pripeljalo do novih poznastev, kultur in odkritij, prisiljeni boste stopiti iz območja udobja in jasneje boste videli, česa si v življenju želite. 

DELAJTE, KAR VAM JE VŠEČ

Ker se ne rabite prilagajati in sklepati kompromisov, izkoristite in dajte na prva mesta vse, kar vam je všeč in kar radi počnete. Recite ne tistemu, kar vas izčrpava (to naredite tudi, ko boste v razmerju) ali se ne udeležite nečesa, česar bi se samo zaradi prošenj drugih. Sedaj ste vi na prvem mestu, izkoristite to! 

VLAGAJTE V PRIJATELJSKE ODNOSE 

Kdaj bo bolj primeren čas, da poskrbite za prijateljski odnos kot takrat, ko ste samski? Pomembno je, da ne zanemarjate prijateljev tudi, ko najdete svojo ljubezen. 

Ker imate časa na pretek, ga izkoristite za načrtovanje aktivnosti in dogodivščin s prijatelji. Kaj bi lahko počeli, kar bi vas še bolj zbližalo? Imate radi pohode in izlete v naravo? Ali pa reševanje ugank in premagovanje ovir? Prestavite se v vlogo organizatorja in presenetite svojo družbo. 

NAREDITE STVARI, KI STE JIH NAMERAVALI NAREDITI S PARTNERJEM

Je na vašem seznamu kaj, kar zares želite narediti, vendar čakate na novega partnerja? To vam lahko daje občutek, da je vaše življenje "na pavzi", kar sporoča, da vam nekaj manjka in boste popolnoma zaživeli šele v zvezi. 

Dobro veste, da to ne drži. Življenje bo takšno, kot si ga boste naredili. Ne čakajte na specifičen dan ali priložnost - naredite že sedaj! Pomislite, kaj ste ves čas odlagali, pa bi radi naredili in se tega lotite čim prej! 

ŽIVITE SAMI

Ko živite sami, se boste veliko naučili o sebi in ja, ne poznate se še povsem. To je vaša priložnost, da začnete uživati v svoji družbi in se tega ne bojite. Lahko razvijete tiste zdrave navade, ki ste jih hoteli osvojiti, postanete neodvisni in samostojni. 

Imate še nekaj prednosti: sami lahko dom uredite, kot se vam zdi primerno in pri tem ne rabite delati kompromisov. Kaj ni to nekaj najboljšega? Kompromise prihranite za takrat, ko boste imeli partnerja.