Lepotni miti, ki naskrivaj uničujejo vaše ljubezensko življenje

Lepotni miti, ki naskrivaj uničujejo vaše ljubezensko življenje (foto: Profimedia) Profimedia
16. 11. 2021

Lepotna industrija služi zajetne vsote denarja na račun naših negotovosti. Ravno naše negotovosti pa nas lahko oropajo tudi srečnega razmerja. Preverite, kateri so tisti lepotni miti, ki vam naskrivaj uničujejo vaša razmerja!

Moške zanima zgolj videz žensk

Lepotna industrija nas je prepričala, da se moški v življenju želijo ustaliti zgolj z barbikami resničnega življenja. V resnici pa moškim ni tako pomemben videz, kot bi morda mislili. Seveda vsi opazimo fizično podobo človeka, a moški se ustalijo z ženskami, ki so veliko več, kakor samo videz. 

Bolj kot to, kako se oblačite, kakšno pričesko imate in kako ste namazane, je zrelim moškim pomembno, kakšne so vaše vrednote, stališča in cilji.

Da bi bili ljubljeni, moramo biti popolni

Nepopolnosti nas delajo ljudi. Če smo ves čas popolni, se bo oseba zraven nas počutila slabo in ne dovolj dobro. Nepopolnost je ključna za zdravo razmerje. V odraslem odnosu se bo partner zavedal tudi naših pomanjkljivosti in jih sprejemal. 

Moški imajo radi suhe ženske

Še en izjemno pogost mit, na račun katerega dobro služi dietna industrija. Sploh ženske svojo vrednost pogosto enačijo s svojimi kilogrami. Seveda je dobro, da se gibamo, ustrezno prehranjujemo in nasploh skrbimo za svoje telo. A stroge diete in razna stradanja so lahko življenjsko nevarna.

Ne samo, da je hujšanje lahko nevarno; tudi dejstvo, da imajo moški radi suhe ženske, ne drži. Zrel moški se ne bo osredotočal na vaše kilograme, temveč na to, kakšna oseba ste. 

Največji uničevalec razmerji je nezadovoljstvo s sabo. Če se v svojem telesu ne počutite dobro, imate občutek, da niste dovolj dobri in da si ne zaslužite ljubezni, se to kaže tudi na vaših odnosih. Pozabite torej na videz in lepotne ideale, temveč ta čas in energijo raje usmerite v delo na sebi; tako boste največ naredili zase in za svoje ljubezensko življenje.