Lestvica najbolj in najmanj NARCISTIČNIH nebesnih znamenj

Lestvica najbolj in najmanj NARCISTIČNIH nebesnih znamenj (foto: Profimedia) Profimedia
23. 6. 2022

Nekatera nebesna znamenja imajo že sama po sebi večja narcistična nagnjenja, kakor druga. Preverite, katera veljajo za najbolj narcistična, pri katerih pa je narcizem bolj redek.

12. Ribi

Ribe veljajo za zelo nesebične, zato se tudi redko zgodi, da so narcisi rojeni v tem znamenju. Preračunljivost, hladnokrvnost ter občutljivost jim niso blizu; v splošnem so ribe precej ljubeče, solidarne in empatične, kar je nasprotje narcisov.

11. Kozorog

Ljudje, rojeni v znamenju kozoroga so preveč zanesljivi, da bi bili pretirano narcistični. Čeprav so na kariernem področju lahko nekoliko preračunljivi ali celo manipulativni, jim manipuliranje ljubljenih oseb ni blizu. V odnosih znajo prisluhniti in se prilagoditi.

10. Tehtnica

Tehtnice odlikuje neverjetna očarljivost. Obvladajo flirtanje in s svojo energijo hitro preusmerijo pozornost nase. Drugi jih naravnost obožujejo že po prvem srečanju. Kljub temu, da znajo vzbuditi pozornost, pa niso hladne ali arogantne, kot je to navadno značilno za narcise.

9. Dvojčka

Navadno so dvojčki preveč neorganizirani in spontani, da bi bili dobri narcisi. So pametni in tega jih ni strah pokazati. Ko govorijo o sebi, lahko delujejo nekoliko narcistični, a si s svojim vedenjem ne želijo nikogar prizadeti. Njihova družabnost bi narcisom koristila, vendar so dvojčki v svojem bistvu zelo prijazni in prijateljski.

8. Rak

Ljudje, rojeni v znamenju raka potrebujejo veliko pozornosti in poznajo številne trike, kako jo pridobiti, kar je lahko narcistična lastnost. Lahko so pesimistični in imajo težave z zaupanjem, vendar so v resnici preveč sočutni in ljubeči, da bi bili pravi narcisi.

7. Strelec

Iskrenost je tista, zaradi katere strelci včasih delujejo nesramni ali celo zlobni. Vendar v resnici ne mislijo nič slabega; le ne razumejo, da besede tudi bolijo. Strelci si ne želijo nobenega prizadeti, vendar se včasih težje postavijo v kožo nekoga drugega.

6. Oven

Bolj kot narcistični, so ovni nepremišljeni. Počnejo to, kar si želijo in pogosto ne pomislijo na druge - tudi, če gre za ljubljeno osebo. Težko upoštevajo mnenje drugih, saj so tako osredotočeni na svoje lastne cilje, želje ter občutke. Radi so najboljši, a si vseeno ne želijo prizadeti drugih.

5. Vodnar

Vodnarji so izjemno samostojni - do te mere, da ne razmišljajo o ničemer, razen o lastnih željah. Pogosto so hladni in včasih jim primanjkuje empatije podobno, kakor narcisom. Za svoje cilje so pripravljeni narediti vse; v nekaterih situacijah tudi prizadeti druge. Nikoli pa si ne želijo drugim škoditi brez razloga.

4. Škorpijon

Dokler se škorpijon počuti ljubljenega in sprejetega, ni toliko narcisoiden. Težava nastane, ko so škorpijoni prizadeti ali izdani; takrat vse sile usmerijo v maščevanje, ki je hladno, preračunljivo in celo nasilno. Ko se škorpijon odloči za vojno, pogosto pozabi na empatijo.

3. Lev

Levi so znani po samozavesti; verjamejo, da se svet vrti okoli njih in da lahko počnejo karkoli si želijo. Pogosto pa se pod njihovo samozavestjo skriva negotovost, kar je tudi značilnost narcisov. Poleg tega so levi za svoje cilje pripravljeni narediti vse in hitro pozabijo pomisliti, če bodo komu s tem škodili.

2. Bik

Biki pogosto verjamejo, da so boljši in da si zaslužijo več, kot ostali. So vztrajni in svoje bližnje lahko zmanipulirajo tako, da na koncu dosežejo svoje. Prilagajanje jim ne gre od rok, zato pogosto dajejo vtis, da jim ni mar za odnos. Poleg tega so lahko precej materialistično naravnani.

1. Devica

Narcisi iščejo popolnost - želijo popolnega partnerja, hišo, službo. Enako velja tudi za device. Poleg tega se device pogosto obnašajo kot, da so vedno najpametnejše in pomembno jim je, da imajo prav. Že v vsakodnevnih pogovorih bodo dokazovale svoje mnenje, dokler ne bodo drugi popustili. Vse to je prisotno tudi pri narcisih.