Kakšne so značilnosti vašega horoskopskega znaka, ko gre za ljubezen

Kakšne so značilnosti vašega horoskopskega znaka, ko gre za ljubezen (foto: Gustavo Fring | Pexels) Gustavo Fring | Pexels
15. 1. 2021

Kaj je pravzaprav ljubezen? Je to način, kako vam zadrhti srce, ko (vam) posebna oseba vstopi v prostor? Je to način, kako vas nekdo razume boljše od kogar koli drugega?

Tako kot se razlikujemo pri drugih stvareh, se razlikujemo pri mnenjih o tem, kaj v resnici definira ljubezen.

Za nekatere je ljubezen razburjenje, pustolovščina in neskončna strast. Za druge pa pomeni samo to, da bi si radi našli nekoga, s kom bi se lahko zvečer stiskali na kavču med gledanjem filma.

Kako pa vi definirate ljubezen?

Obstaja veliko različnih osnov definicije: dejanja, besede, fizična privlačnost … Vsakdo izraža ljubezen na svoj (in drugačen) način. Kar je pomembno eni osebi, morda drugi ne bo pomenilo nič. To je tisto, zaradi česar je ljubezen tako posebna: zaradi dejstva, da je za vsakega med nami povsem unikatna.

Vaše osebnostne značilnosti so pomemben dejavnik pri vaši definiciji ljubezni. Vsi imamo edinstvene astrološke profile, ki povedo veliko o posameznikovi osebnosti in njegovemu dojemanju sveta. In tudi ljubezni.

Zato v nadaljevanju preverite, kakšne so značilnosti vašega horoskopskega znaka, ko gre za ljubezen.

Oven

Ljubezen izkazujete s pomočjo tega, da za ljubljeno osebo počnete določene stvari. Ste zelo tekmovalna oseba, delujete hitro, imate vodstvene lastnosti, to pa zagotovo vpliva na način vašega izkazovanja ljubezni.

Verjamete, da je ljubezen odvisna od tega, kar lahko dokažete vaši ljubljeni osebi. Od partnerja ali partnerke pričakujete, da vam pokaže, kako zelo vas ljubi in ne samo, da vam to pove. Za vas so dejanja vsekakor pomembnejša od besed.

Bik

Ljubezen definirate skozi lagodje. Verjamete, da morate ob osebi, ki jo ljubite, čutiti predvsem lagodje, v njeni bližini vam mora biti – recimo temu – udobno.

Za vas sta pojma ljubezen in lagodje tesno povezana, kakovostno preživljanje časa z boljšo polovico pa vam je zelo pomembno.

Ne marate občutka negotovosti v kateri koli situaciji, še posebej ne v ljubezenskem razmerju. Vaše pojmovanje ljubezni je torej močno povezano z varnostjo, ki vam jo daje zdravo razmerje.

Dvojčka

Ljubezen definirate preko globokih pogovorov in besed, s katerimi izkazujete naklonjenost. Za vas je komunikacija ključnega pomena. Ste zabavni in družabni, a hkrati ste neverjetno analitični in resni.

Zaradi vsega naštetega nenehno govorite. Zdi se, da se vaša konverzacija kar ne neha in nikoli vam ne zmanjka tem za pogovor.

Rak

Za vas je ljubezen to, da se ob ljubljeni osebi počutite tako sproščeno, kot se počutite, ko ste sami (no, mogoče malo boljše). Ste zelo čustveni, tako da če najdete osebo, ki »utripa« skupaj z vami, je to zmagovalni dobitek!

Vaša definicija ljubezni je, da vas nekdo pomiri tudi takrat, ko se sami ne morete pomiriti.

Lev

Ljubezen definirate skozi razkošje – obožujete razvajanje, fine večerje, nepričakovana darila in prijetna presenečenja. Po naravi ste dramatični in zaupljivi, do ljudi, ki bi radi skrbeli za vas, pa ste izjemno mehki in ljubeči.

Ljubezen je za vas nekaj pravljičnega – pričakujete kraljevsko obravnavo, tako, kot jo partnerju ali partnerki nudite sami.

Devica

Ste oseba, ki ljubezen izkazuje skozi majhne stvari. Veliko vam pomenijo podrobnosti – preko njih izkazujete in sprejemate ljubezen. Filmski večeri in kitajska hrana v zavetju doma po napornem delovnem dnevu je po vašem mnenju najboljši način za izkazovanje ljubezni.

Deljenje skupnih interesov s partnerjem ali partnerko, ki je hkrati vaš najboljši prijatelj – to je za vas izraz ljubezni. Dokler v zvezi vladata odkritost in zvestoba, ste srečni.

Tehtnica

Pri vas gresta ljubezen in mir z roko v roki. Ljubezen je nekaj, kar povezuje duše. Se ob nekom počutite mirni? Obstaja med vama povezava, za katero se zdi, da postavi vse na svoje mesto?

To so stvari, ki so vam izjemno pomembne. Pogovori, ki trajajo dolgo v noč, medtem ko razlagata svoje načrte za prihodnost … To je jasen pokazatelj vaše ljubezni do partnerja ali partnerke.

Škorpion

Če obstaja nekdo, ki ljubi ljubezen, ste to vi! Živite za najboljše življenjske izkušnje, med nje pa zagotovo spada velika ljubezen. Ko gre za to področje, vam je izjemnega pomena, da se lahko s partnerjem ali partnerko dobro zabavate.

Zveze jemljete resno, zato je privrženost za vas izjemnega pomena, ko nekoga ljubite. Hočete dolgoročno zvezo, nekoga, s kom se lahko smejete in pogovarjate ter hkrati vedno računate nanj.

Strelec

Za vas je pomembno, da ljubezen presega pričakovanja. Vaše pojmovanje ljubezni je nekonvencionalno: všeč vam je vaša neodvisnost, ne marate omejitev, a to še ne pomeni, da je ljubezen nekaj, kar bi jemali neresno.

Vaša boljša polovica mora biti tudi vaš prijatelj – nekdo, ki se smeje vašim šalam, potuje skupaj z vami in vam pusti, da nenehno postavljate vprašanja.

Ljubezen definirate kot partnersko zvezo, ki je zabavna in zanesljiva hkrati.

Kozorog

Po vaši definiciji je ljubezen tradicija. Ste resna oseba, ljubezen se vam včasih zdi nekaj preveč ranljivega za vaš okus.

A kljub vašemu odgovornemu načinu življenja vam ljubezen pomeni nekaj zelo resnega, zato ste na tem področju previdni. V razmerje radi vnašate tradicijo: večerja v mestu v petek zvečer, kino dan v torek, počitnice na morju enkrat letno … No, to je to!

Vodnar

Po vašem mnenju je ljubezen najbolj globoka oblika intimnosti. Definirate jo kot ključ, ki odklepa tiste dele vaših misli, ki se zdijo smiselne samo eni posebni osebi v vašem življenju.

Obožujete filozofijo, nagnjeni ste k izpraševanju vsega, vaš idealen partner ali partnerka pa je oseba, ob kateri lahko nenehno rastete in se učite.

Za vas je ljubezen neskončna enačba z neznankami, za katero se boste celo življenje trudili, da bi jo razvozlali.

Ribi

Vaša definicija ljubezni je podobna tistim iz klasičnih romanov. Ste občutljiva in nežna oseba, zato je tudi vaše izražanje ljubezni tako.

Za vas se ljubezen izkazuje skozi umetnost – glasbo, slikarstvo, poezijo. Ste veliko bolj intuitivni od drugih ljudi, taki ste tudi v ljubezni. Za vas se ljubezen izraža skozi harmonijo in pravičnost, ki sta usklajena z utripanjem vesolja.

Preverite še: