Manipulativne igre narcisov, na katere morate biti pozorni

Manipulativne igre narcisov, na katere morate biti pozorni (foto: Profimedia) Profimedia
17. 4. 2022

Narcisi pogosto igrajo razne manipulativne igre. Preverite, katere so in kako jih prepoznati.

Valjenje krivde

V vsakem prepiru bo narcis želel zvaliti krivdo na vas. Ne glede na to, kaj je jabolko spora, boste na koncu vi tisti, ki se boste mogli opravičiti in prevzeti krivdo.

Preizkušanje meja

Kljub temu, da postavite jasne meje, jih narcis ne upošteva. Neprestano preizkuša meje in ugotavlja, če jih lahko na kakršen koli način premakne.

Uveljavljanje svoje volje

Narcis ima vedno prav. Ne glede na to, o čem se dogovarjata, mora biti vedno po njegovo. Tudi v čisto običajnem pogovoru ima narcis potrebo, da je najpametnejši in najboljši.

Kršenje pravil

Tudi, če z narcisom skupaj določita pravila, jih ta ne bo upošteval. Njegovo vodilo je "pravila so zato, da se kršijo". Narcis se ni pripravljen prilagajati ali držati pravil. Na koncu bo vedno naredil točno to, kar si želi.

Prazne obljube

Ko narcis prekrši pravila, se vam bo najverjetneje opravičil. Obljubil vam bo, da bo naslednjič boljše in da se bo v prihodnje bolj potrudil. A svojih obljub se ne bo držal in bo še naprej delal stvari po svoje.

V kolikor opazite, da ste v razmerju z narcisom, razmislite, zakaj ste v takem razmerju. Usmerite se vase in ne pozabite, da si zaslužite veliko bolje.