Medgeneracijsko učenje izboljšuje kakovost življenja

Medgeneracijsko učenje izboljšuje kakovost življenja (foto: profimedia) profimedia
16. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Družba nujno potrebuje kakovostno medsebojno komunikacijo, preko katere se ohranjajo in razvijajo nove socialne paradigme, kar za vsako skupnost predstavlja razvoj in nadaljno rast. Medgeneracijsko učenje omogoča kakovostnejše življenje, boljše odnose med generacijami in razvijanje skupnosti.

Javni zavod Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, vljudno vabi na delavnice dne 18. marca 2015, na Linhartovi 13, v 2. nadstropju, kjer lahko pridobite najrazličnejša znanja in veščine od drugih generacij, lahko pa tudi sami posredujete lastno znanje. V tem okviru pokrivajo različne tematike in povezujejo vse, mlade in nekoliko manj mlade - veterane, otroke blaginje, generacijo X, generacijo Y in mlajše.

Delavnice potekajo čez cel dan, od 9.00 ure dalje. Vse delavnice so brezplačne. Potrebna je le predhodna prijava, in sicer na e-naslov aleksandra.janezic@cene-stupar.si ali na telefonsko številko 030 313 612.

Udeležite se lahko delavnic:

Ročne spretnosti – Velikonočno ustvarjanje, servietna tehnika, EKO-mehčalec in kopalne soli

Spet bo tu čas zajčkov, čokoladnih jajčkov, pirhov, butaric in potic. Na delavnici se bomo prepustili velikonočnemu ustvarjanju in ustvarjali jajčka, namenjena dekoraciji prostora, jih obdali z različnimi barvami in jim dodali razne okraske.

Istočasno bo potekala delavnica EKO-mehčalec in kopalne soli, kjer se bodo udeleženci naučili, kako izdelati mehčalec in kopalne soli iz naravnih sestavin, ki jih najdemo v domači shrambi.

V sklopu delavnice servietna tehnika pa bomo s pomočjo te preproste tehnike spremenili podobo okrasnim cvetličnim lončkom, jih oblepili z različnimi papirnatimi serveti in jim dodali novo, še lepšo okrasno noto.

Osebnostna rast – Igre za vse, ženske v zrelih letih in njihov pomen v sodobnem svetu

Mesec marec bo v znamenju žensk, saj sta v tem mesecu dva praznika, ki slavita ženske. V ta namen bosta organizirani dve delavnici za ženske v izvedbi Študijsko-raziskovalnega centra za družino in sicer delavnica Za ženske v zrelih letih in delavnica Pomen žensk v sodobnem svetu. Učenci Gimnazije Ledina pa so za vse generacije pripravili delavnico Igre za vse, kjer bodo obudili pozabljene in manj pozabljene namizne družabne igre.

Računalništvo – 3D tisk – povečaj si zaposlitvene možnosti

Za navdušence tehnologije prihodnosti bo potekala delavnica 3D tiska. Na njej se bo podjetje Itehlab d.o.o. predstavilo s 3D tiskalnikom, ki je novost na tržišču in predstavlja velik pomen za prihodnost.

Jezikovne in (med)kulturne delavnice – Spoznajmo Kubo in Najbolje se učimo, kadar se zabavamo

Za otroke in mlajšo generacijo je organizirana delavnica Najbolje se učimo, kadar se zabavamo, kjer se bodo otroci učili angleščine na inovativen in zabaven način s plesom, ustvarjalnim gibom, glasbo, igro in likovnim ustvarjanjem.