Menite, da vas partner vara? Preverite, ali opazite te znake

Menite, da vas partner vara? Preverite, ali opazite te znake (foto: Profimedia) Profimedia
10. 3. 2023

Ste se že kdaj soočili s prevaro? Ste opazili katerega od spodnjih znakov?

Ali se je v vas prikradel sum, da morda niste edini v partnerjevem življenju? Da ima morda še koga drugega? Vsekakor je vedno najboljša rešitev pogovor, morda pa boste opazili tudi spodnje znake, ki nakazujejo, da se nekaj dogaja. 

Če se v razmerju nenadoma pojavijo te znaki, je očitno nekaj narobe: 

Partner spremeni svoj videz

Vsi si tu in tam privoščimo novo pričesko, oblačila in osvežen videz, zato to še ni znak, da je kaj narobe. Da nekaj ni prav, boste vedeli, če se partner kar tako začne lepo oblačiti, začne hoditi v telovadnico (ki jo je prej sovražil), več časa preživi v kopalnici, doma ni več samo v trenirki ...

Pozorni bodite, če začne sprememba videza odstopati od normale. 

Nenadoma skriva telefon

Ko sta skupaj, verjetno ne skrivata telefona in ga ne obračata z ekranom navzdol, da kdo od vaju ne bi videl kakšnega sporočila. 

Pozorni bodite, če druga polovica preživi na telefonu več časa kot običajno in to več dni zapored. Če se dogaja kaj, kar ne bi smeli vedeti, bo telefon redno zaklepala in ga puščala na skrivnih mestih ali poskrbela, da ga nikoli ne pusti nenadzorovanega. 

Ne želi se popolnoma predati

Za to, da eden od vaju ne želi narediti naslednjega koraka v razmerju, obstaja veliko razlogov in ni nujno, da gre za prevaro. Vseeno bodite pozorni, če sta se prej strinjala glede npr. selitve ali družine, sedaj pa ima partner nekakšne zadržke, ki jih ne želi deliti z vami. Očitno se je nekaj spremenilo. 

Vse bi lahko razrešil iskren pogovor in morda ugotovita, da je razlog nekje drugje in ga zlahka razrešita. 

"Danes pridem pozno"

Klasičen izgovor, ki ga vidimo tudi v filmih, a vseeno velja biti pozoren nanj. Partner ne bo nujno uporabil izgovora, da mora dlje delati (in včasih moramo zares pač v službi ostati nekoliko dlje), lahko vam reče tudi, da se dobi s prijateljem, odide na sprehod, ima nenadoma nov hobi ... 

Če začne več časa kot običajno preživljati sam/a, se očitno nekaj dogaja. Ali nenadoma počne stvari, ki jih prej ni nikoli, npr. zvečer redno hodi na sprehode in ne želi, da pridete zraven?

Zavrača intimnost

Še enkrat ponovimo: tudi pri zavračanju intimnosti ne gre nujno za prevaro. Zgodi se tudi, kadar smo preveč pod stresom, se prepiramo, se zgodijo travmatični dogodki ... 

Vendar tudi pri prevari bo partner zavrnil intimnost, saj jo je že dobil nekje drugje. Lahko ima slabo vest, ali pa ni pri močeh za še eno zabavo v spalnici. 

Prisluhnite zadnji epizodi aktivni podkasta!🎧

Mag. inž. prehrane Jernej Ogrin razkriva vse, kar morate vedeti o hujšanju in zdravi prehrani: