"Moj fant je že po prvih 3 tednih rekel, da sem prava zanj. Je obseden z mano?" (osebna zgodba)

"Moj fant je že po prvih 3 tednih rekel, da sem prava zanj. Je obseden z mano?" (osebna zgodba) (foto: profimedia) profimedia
1. 6. 2022

"Pred kratkim mi je fant povedal, da je že po prvih treh tednih druženja vedel, da sem tista prava. Glede na njegovo takratno vedenje me to ne preseneča."

"Spoznala sva se preko aplikacije za spletne zmenke. Ker sem ravno končala daljše razmerje, nisem iskala nič resnega. Že potem, ko sva se z Dejanom* prvič družila, je postal zelo potreben moje pozornosti. To me v bistvu ni motilo, saj mi ni dajal mešanih signalov. 

Pisal mi je zjutraj, ko se je prebudil in zvečer za lahko noč, pa tudi čez dan me je ves čas obveščal, kaj počne. Tega nisem bila vajena in bilo bi lepo, če bi bila tudi jaz z glavo in srcem v tem novem odnosu. To sem mu povedala, ko je hotel, da postaneva resen par. Rekla sem, da razumem, če se noče več videvati z mano, vendar je vztrajal. Čakal je trenutek, ko bom pripravljena na naslednji korak. 

Minili so meseci in končno sem se odločila, da mu ponudim priložnost. A nekaj me je mučilo, preden sem se zavezala temu, da postaneva par. 

Zakaj je Dejan tako obseden z mano?

Nisva se prav dobro poznala in po komaj enem tednu je že začel kazati intenzivna čustva do mene. Je takšen do vseh deklet? Ali si obupano želi odnosa? Je osamljen? Vidi le fizično privlačnost? Je mislil, da sem premožna in me je hotel izkoristiti? 

Nisem razumela, kako je po tako kratkem času lahko imel močna čustva. Prepričana sem bila, da se zadaj skriva še kakšen motiv. Nisem se počutila posebno, spraševala pa sem se, ali sem le ena izmed mnogih, ki so v zadnjih letih prišle v njegovo življenje. 

Potem me je spreletela nenavadna misel: so to vse le projekcije moje nesigurnosti? Ko sem se počasi zaljubljala vanj, sem se počutila vedno manj vredna njegove ljubezni, saj sem spoznavala, kako čudovita oseba je. 

Skoraj čudež je, ko se nekdo posveti samo tebi. Edino tebi in ne še mnogim drugim ljudem v aplikacijah za zmenke. Nima rezervnega načrta in drugih potencialnih partnerjev, ker vidi le tebe. V bistvu je vse skupaj prav čarobno. Mislim, da sem zato tako težko verjela, da sem mu všeč že od začetka. 

Moj fant je bil na začetku precej resen in zagrizen, takoj je pokazal svoja čustva in z mano hotel preživeti veliko časa - takšne strasti nisem videla že dolgo. Nisem vedela, ali naj mu zaupam. 

Ampak očitno je takšna ljubezen. Včasih ne moreš zagotovo vedeti, lahko samo verjameš, da se bo izteklo, kot se mora. 

Kar vem, je to, kako čutim do njega in kakšne občutke sproži v meni. Verjamem, da nama lahko uspe. 

Prepričana sem, da se takoj, ko eden od partnerjev neha verjeti v odnos, začnejo problemi. Jaz sem pripravljena poskusiti z Dejanom in ugotoviti, kam naju bo peljala pot."

*Ime je spremenjeno

Vir: Mamamia