"Moj mož želi, da se po 21 letih zakona odselim. Njegov razlog me je pustil odprtih ust"

"Moj mož želi, da se po 21 letih zakona odselim. Njegov razlog me je pustil odprtih ust" (foto: profimedia) profimedia
14. 3. 2023

Kaj bi naredili na ženinem mestu? Se vam možev razlog zdi razumljiv in upravičen?

Mož je po večletnem zakonu od žene zahteval, da se izseli, razlog za njegovo odločitev pa jo je zelo presentil. Kaj pravite, so njegovi razlogi povsem upravičeni ali je krivičen do žene? 

Za portal The Sun je ženska opisala svojo situacijo. 

Stara je 51 let, mož pa 49. To je njen drugi zakon. Ženska pravi, da se z možem zadnje čase pogosto prepirata zaradi tega, ker ona trikrat tedensko pazi svojo vnukinjo. V čem je težava?

Mož meni, da bi morala ženina hčerka iz prvega zakona poiskati nekakšno varstvo in ne izkoriščati nje za varuško. Vendar ji finance tega ne dopuščajo, saj je mati samohranilka in si žal ne more privoščiti plačanega varstva. Ženska pravi tudi, da ji mož ne želi več finančno pomagati in ne bo plačal popravila njenega starega avta, ker si sam želi kupiti novo športno vozilo. 

Nedolgo nazaj naj bi imeli večji prepir zato, ker je vnukinja na televiziji gledala risanke, mož pa si je hotel ogledati nogometno tekmo. 

Očitno mu je prekipelo, saj je zaradi vsega naštetega zahteval, da se žena odseli. Ona pravi, da jo je to povsem presenetilo, saj še nikoli nista prišla do točke, ko bi govorila o selitvi. Sprašuje se, ali gre za krizo srednjih let in bo njegovo vedenje sčasoma izginilo. 

Ko je za nasvet povprašala strokovnjaka, ji je povedal, da gre morda zares za krizo srednjih let in da je mož verjetno ljubosumen na vso pozornost, ki jo ona izkazuje vnukinji. 

Priporočil ji je, da se skuša pogovoriti s svojim možem, ko se stvari malce pomirijo in izvedeti, kaj se v resnici dogaja z njim. Dobro bi bilo tudi, če bi ga motivirala za druženje z vnukinjo, saj bi uvidel, da je to lahko zabaven in kvalitetno preživet čas. 

Prisluhnite aktivni podkastu! 🎧

V novi epizodi Aktivni podkasta je v naši družbi dr. Ana Debevc Prašnikar, specialistka interne medicine, ki že vrsto let raziskuje načine, s katerim lahko podaljšamo mladostno delovanje našega telesa.